Go Back
עוגת שוקולית, מתכון לעוגת שוקולד

עוגת שוקולד מושלמת עם אגוזים

עוגת שוקולד עשירה וקלה להכנה! עוגה טעימה ומפנקת שאפשר להכין פרווה.
ציון 4.50 על ידי 16 דירוגים
באדיבות: סיגלית ימן

ציוד

מידה: כוס חד פעמי שתיה קרה
תבנית אפייה מספר 26

המצרכים

  • 6 ביצים (L)
  • 1 כוס ‏סוכר
  • 1 כוס שמן
  • ½ כוס קקאו
  • ½ כוס שוקולית
  • 1 כוס אגוזים (טחונים)
  • 1 שקית אפיה (10 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • ½2 כוסות קמח
  • מלח (קורט )
  • 1 כוס מים (חמים)
  • 1 כוס מים (קרים)

להכנת הגנאש:

  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 2 חפיסות שוקולד ‏מריר (200 גרם )

לקישוט:

  • אגוזים / בוטנים (קלויים - כמה שאוהבים)

אופן ההכנה

  • נפריד ביצים ונקציף חלבונים לקצף יציב.
  • נוסיף חצי כוס סוכר וסוכר וניל ‏בהדרגה.
  • להקציף ‏בקערה נפרדת ‏חלמונים ‏עם חצי כוס סוכר ונוסיף שמן.
  • ‏נערבב חצי כוס קקאו וחצי כוס שוקולית עם כוס מים חמים וכוס מים קרים ‏את האגוזים.
  • נוסיף חצי ‏מהכמות לחלמונים ‏שליש קמח עם אבקת אפייה ושוב קקאו ‏ונערבב ‏ ‏טוב שקמח ייטמע ואז נקפל פנימה את קצף החלבונים.
  • ‏נשמן ‏תבנית מספר 26 ולאפות את העוגה על חום 180 מעלות 60 למשך כ 70 דקות (כל אחת והתנור שלה).
  • ‏‏כשהעוגה מוכנה לצנן היטב, ולהכין גנאש.
  • ‏נשפוך על העוגה ולפזר מעל אגוזים או בוטנים לקישוט.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.