Go Back
סלט בורגול

סלט בורגול עם בטטה וסלק אפויים

סלט בורגול מהמם עם בטטה וסלק אפויים שהם פשוט ארוחה שלמה בקערה אחת עם בטטות כתומות וסלק סגול, פטרוזיליה רעננה, תיבול סילאן לימון מופלא, חמוציות אדמדמות ואגוזים לקראנצ'יות ממכרת
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: כרמית דהאן

המצרכים

  • ½1 כוס בורגול עבה (טוף ומושרה במים רותחים למשך כחצי שעה )
  • בטטה בינונית לקוביות קטנות
  • ספריי שמן
  • מעט מלח
  • 1 כפית סילאן
  • סלק
  • בצל סגול
  • צרור פטרוזיליה קצוץ
  • חופן אגוזי מלך
  • חופן חמוציות
  • מיץ מלימון אחד
  • פלפל שחור
  • 1 כף רכז רימונים
  • מעט שמן

אופן ההכנה

  • מסננים את הבורגול היטב מהמים ומניחים בקערה, מסדרים את קוביות הבטטה על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה, מרססים ספריי שמן, מעט מלח וכפית סילאן ומערבבים מעט
  • באותה צורה מכינים את הסלק ומסדרים גם אותו על נייר האפייה ואופים בחום של 200 מעלות כעשרים דקות עד שהירקות מתרככים.
  • מוסיפים את הסלק והבטטות לקערה עם הבורגול, קוצצים בצל סגול וצרור פטרוזיליה ומוסיפים לסלט.
  • קולים במחבת חופן אגוזי מלך ומוסיפים לסלט גם חופן חמוציות. מתבלים במיץ מלימון אחד מלח, פלפל שחור, רכז רימונים ומעט שמן
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.