Go Back
סלט חציל

סלט חציל קליל ומפיל ברוטב עגבניות משגע

לשבת ולחג, לתוספת מושלמת או למריחה על חלה טרייה - אין כמו סלט חציל ברוטב עגבניות עשיר וסמיך
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: כרמית דהאן

המצרכים

  • 2 חצילים שטופים וחתוכים לקוביות בינוניות
  • 1 קופסת עגבניות מרוסקות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 4 שיני שום קצוצות
  • ¼ כוס מים
  • מעט סוכר
  • מלח
  • פפריקה מתוקה
  • כמון
  • ½ צרור כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

  • ממליחים את קוביות החצילים, מניחים במסננת, נותנים לחצילים מספר שעות להגיר נוזלים ומנגבים אותם.
  • אופציה אחת היא לטגן ואופציה שניה לרסס ספריי שמן, לפזר על נייר אפיה ולאפות.
  • במחבת רחבה שמים מעט שמן, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות והמים. מביאים לרתיחה, מוסיפים את השום, מתבלים, מנמיכים את האש ומבשלים רבע שעה על אש נמוכה כשהמחבת מכוסה.
  • מוסיפים את החצילים ומבשלים עוד עשר דקות. מורידים מהאש ומוסיפים כוסברה קצוצה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.