Go Back
לחמניות

לחמניות מושלמת לשבת

מתכון ללחמניות רכות, אווריריות ומפנקות! מתכון מושלם גם לחלות של שבת!
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: מעיין בן אבו

ציוד

כוס חד פעמית של שתייה קרה

המצרכים

  • 2 קילו קמח (של israeliot_flour)
  • 4 כפות שמרים
  • 7 כפות סוכר
  • 1 ליטר מים (פחות או יותר תלוי בקמח שמשתמשים ובספיגה של המים.)
  • 1 כוס שמן
  • 2 כפות מלח

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר מתחילים ללוש את הקמח שמרים סוכר ולאט לאט מתחילים להוסיף מים בהדרגה עד שמתחיל להתגבש בצק מוסיפים את הכוס שמן וממשיכים ללוש.
  • מוסיפים את המלח ולשים במהירות נמוכה למשך 8 דקות. צריך להתקבל בצק רק וגמשי אך לא דביק.
  • מורידים את הבצק למשטח לשים מעט עם ידיים משומנות ומעבירים להתפחה בקערה משומנת קלות.
  • אחרי התפחה ראשונה מורידים אוויר ומתפיחים שוב .
  • אחרי התפחה שנייה מחלקים כדורים ל־175 גרם ופותחים כל כדור בעזרת מערוך לצורה אובלית ומגלגלים לרצועות ויוצרים צורה. ?
  • מתפיחים את הלחמניות עוד כ-30 דקות או עד שמכפילים את גודלם ומכניסים לתנור שחומם מראש בחום 200 מעלות למשך 16 דקות או עד להזהבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.