Go Back
עוגיות מלוחות פריכות

עוגיות מלוחות מתכון מנצח

 עם ציפוי שומשום פשוט משגע. גם לכם נהיה חשק להכין לשבת? נסו עכשיו! 
ציון 4.50 על ידי 16 דירוגים
באדיבות: שרה קבצצי

ציוד

מידה: כוס של 200 מ"ל

המצרכים

  • ½ קילו קמח
  • ½ חבילה מחמאה (100 גרם - מומסת)
  • ¾ כוס שמן
  • ¾ כוס כוס מים
  • 1 כף מלח
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם + כפית שמרים)
  • שומשום קלוי (70 גרם )

אופן ההכנה

  • בקערה, מערבבים את המחמאה המומסת והשמן.
  • מוסיפים את המים וממשיכים לערבב.
  • מוסיפים את הקמח, מלח, אבקת אפייה ושמרים בפעם אחת ולשים.
  • מוסיפים את השומשום הקלוי ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
  • מכניסים למקרר לפחות שעה.
  • יוצרים עיגולים, מורחים ביצה, מפזרים שומשום.
  • אפייה 180 מעלות עד להזהבה יפה.

הערות וטיפים

במקום שומשום ניתן להוסיף גרגרי כמון שלמים וכוסברה יבשה טחונה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.