Go Back
עוגת שמרים פרווה

עוגת שמרים פרווה עם אגוזים ממכרים

מתכון מושלם של עוגת שמרים פרווה במילוי אגוזים קראנצ'י וממכר יעשה לכם שבת מתוקהומפנקת במיוחד.
ציון 4.67 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: ליטל אשואל

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • לבצק:
  • 7 כוסות קמח לבן
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 3 כפיות שטוחות שמרים יבשים
  • 400 גרם מחמאה קרה קוביות
  • 2 ביצים בגודל L
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • ½1 כוסות מי ברז
  • למלית האגוזים:
  • 300 גרם אגוזי מלך
  • 300 גרם אגוזי פקאן טבעי
  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כף קינמון
  • 4 חלבונים

אופן ההכנה

  • הכנת הבצק: בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, סוכר, שמרים, מלח וחמאה קרה ומפעילים על מהירות בינונית, לשים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים ביצים, תמצית וניל ומים ולשים לבצק רך ונעים.
  • מחלקים את הבצק ל-4 וכל חלק מרדדים בין שני ניירות אפייה למלבן (כמו מלבן לעוגת שמרים) ומכניסים למקרר לשעתיים. בסוף צריכים להיות לכם 4 מלבנים שכל אחד מהם בין שני ניירות אפייה.
  • בינתיים מכינים את המלית: במעבד מזון טוחנים דק את האגוזים והפקאן עם הסוכר, מעבירים לקערה ומוסיפים את הקינמון והחלבונים ומערבבים היטב. התערובת תיעשה דביקה ומעט מריחה.
  • מוציאים מלבן מלבן מהמקרר, מורחים רבע מתערובת האגוזים על פני כל מלבן.
  • הגלגול: עדיף לגלגל את הפרסבורגר בעזרת נייר האפייה, ממש כמו שמגלגלים רולדה. מועכים טיפה עם הידיים כדי שתהיה שטוחה מלמעלה, מורחים בחלמון ביצה ועושים דוגמה בעזרת מזלג.
  • אופים ב-180 מעלות למשך חצי שעה, חותכים ואוכלים כשהמאפה הצטנן לחלוטין.

הערות וטיפים

  • חייב שעתיים במקרר? אי אפשר להכין ישר כשהבצק מוכן? צריך להיות קירור כלשהו על מנת שהבצק יתגלגל בלי להתפרק/להימעך, ולכן לא כדאי לוותר על קירור. אם אתם קצרים בזמן אפשר לשים במקפיא כ-40-60 דקות
  • הכמויות של מתכון לעוגת שמרים מתאים ל-4 עוגות פרסבורגר, אפשר לעשות חצי כמות עבור 2 רולדות!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.