Go Back
קובה סלק מתכון

קובה סלק שתמיד מצליח 

מעטפת סולת דקה דקה לקובה סלק. תוצאות מוצלחות לכל אחת – באחריות!
ציון 4.41 על ידי 30 דירוגים
באדיבות: סימה בהרי אלוני

ציוד

סיר בינוני

המצרכים

  • ½ קילו בשר טחון
  • ¼ קילו עוף טחון
  • 1 בצל (מגורד)
  • פטרוזיליה (צרור)
  • שמן (קצת )
  • בהרט (לפי הטעם)
  • פפריקה (לפי הטעם)
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (מעט)
  • 1 ביצה (לטבילה)
  • סולת (לטבילה)

למרק:

  • 1 בצל (בינוני חתוך לקוביות)
  • 1 גזר (פרוס)
  • 2 גבעולי סלרי
  • 3 סלקים (חתוכים לקוביות)
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 2 כפות סוכר
  • מלח (קורט)
  • ¼ כוס מיץ לימון

אופן ההכנה

  • הפטנט (מעטפת הבצק):
  • להכין 2 צלחות אחת עם ביצה + מלח ופלפל ואחת עם סולת.
  • לטבול את כדורי הבשר בביצה ואחר כך בסולת! כמו שניצל.
  • הטבילה בסולת יוצרת מעטפת סולת דקה.
  • לאחר הכנת כל הכדורים - להכניס הכל למקרר כשעתיים או למקפיא למספר שעות (עדיף אם יש זמן).

למרק:

  • בצל בינוני חתוך לקוביות - לטגןלאדות קצת - עם כ 2 כפות שמן.
  • להוסיף לסיר 1 גזר פרוס + 2 גבעולי סלרי + 3 סלקים חתוכים לקוביות.
  • להוסיף: כף רסק עגבניות, 2 כפות סוכר, מלח.
  • להוסיף מים רותחים עד קצת מעל הירקות ולהוסיף כרבע כוס מיץ לימון.
  • לטעום את המרק ולשפר טעמים לפי הצורך.
  • כשהמרק רותח יש להכניס את הקציצות שהיו במקרר ולהכניס למרק הבישול ל 45 דקות לפחות. עד שהסלק יהיה רך ומוכן לאכילה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.