Go Back
+ servings
בייגלה חם

בייגלה חם מבצק שמרים מושלם

צרפתי, פריך חם, וטעים בטירוף מתכון מהמם בדיוק כמו במאפיות!
ציון 4.30 על ידי 17 דירוגים
כמות 16 יחידות
באדיבות: סיון מלול

ציוד

מידה: כוס חד פעמי שתייה קרה
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

בצק:

  • 1 קילו קמח (מנופה חובה)
  • ¾ כוס סוכר
  • ¾ כוס שמן
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • ¼ כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • ½2 כוסות מים פושרים

סירופ:

  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 פרוסת לימון

אופן ההכנה

בצק:

  • מחממים תנור מראש ל 170 מעלות.
  • מעבדים את הבצק היטב ומתפיחים לשעה וחצי.
  • לאחר מכן יוצרים צורת רול בורג ניקח 2 כדורים, נגלגל ל-2 נחשים ונלפף אחד בשני נסגור לצורת חישוק ונניח על נייר אפייה ונבריש ביצה.
  • ב 2 כפות מים וכן הלאה עם השאר. נתפיח את הצורות לעוד חצי שעה ונאפה להזהבה יפה על 180 מעלות.

סירופ:

  • נכין את הדבש על הגז מ 2 כוסות סוכר, כוס מים ופרוסת לימון ונביא לרתיחה.
  • לאחר שנוצרים בועות והסוכר הפך נוזלי נמשיך את הבישול של הרוטב לעוד חצי שעה.
  • למרוח על כל לחמנייה בנפרד אחריי שהן יוצאות חמות מהתנור כמובן לאחר שהסירופ התקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.