Go Back
עוגיות שקדים

עוגיות שקדים טחונים נמסות בפה

15 דקות הכנה והבית מוצף בניחוח וניל וקינמון מופלא של עוגיות מושלמות לצד קפה חם!
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: אתי שחר

המצרכים

  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • כוס אבקת סוכר (80 גרם)
  • 1 כוס שקדים טבעיים טחונים דק (80 גרם)
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית אבקת קינמון
  • 2 כוסות כוסות פחות 4 כפות קמח (240 גרם)
  • ½1 כפיות אבקת אפייה

אופן ההכנה

  • מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, המלח, הווניל ואבקת הקינמון (במקום במיקסר, אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון עם להב המתכת ולעבוד בפולסים קצרים).
  • מגרדים מדי פעם את החמאה מדופן הקערה ומהגיטרה.
  • כשהחמאה חלקה (בלי גושים) מוסיפים את אבקת הסוכר והשקדים. ממשיכים לעבד ומגרדים שוב את דופן הקערה.
  • 4מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שהקמח נבלע בתערובת. עוטפים את הבצק בפלסטיק נצמד ומניחים במקרר ל-30 דקות.
  • מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • 6מחלקים את הבצק לארבעה גושים. מרככים אותו מעט בידיים ומגלגלים לנקניקים. מחלקים כל נקניק לחתיכות קטנות במשקל של 10 גרם. מגלגלים כל חתיכה לנחש ומעגלים לצורת פרסה.
  • מניחים בתבנית ומניחים ל-10 דקות במקרר, אופים כ-12 דקות. מצננים ומפזרים אבקת סוכר.

הערות וטיפים

  • כשמכינים בצק פריך, החמאה צריכה להיות קרה
  • לאחר הוספת הקמח חשוב לעבד את הבצק כמה שפחות. עיבוד יתר יפגע בפריכות העוגיות
  • אסור שהבצק יהיה קר מדי בזמן שעובדים אתו.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.