Go Back
פסטה קונכיות גדולות

פסטה קונכיות ממולאות

פסטה קונכיות במילוי קציצות בשר. מתכון קל לארוחה עשירה ומלאה לכל המשפחה.
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: מורן תורג'מן

ציוד

סיר בישול בינוני
כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל

המצרכים

  • 1 חבילה קונכיות פסטה (400 גרם)

לתערובת הבשר:

  • בשר צלעות טחון (400 גרם )
  • 1 חופן פטרוזיליה וכוסברה (קצוצים)
  • 1 בצל (קצוץ)
  • ½ כפית שום (כתוש)
  • כורכום (מעט )
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • 1 כפית תבלין לקציצות
  • שמן (מעט )
  • ¼ כוס מים מעורבבים עם רבע כפית סודה לשתייה

להכנת הרוטב:

  • 2 בצלים (קצוצים)
  • 4 שיני שום (קצוצות)
  • 3 עגבניות (מקולפות וחתוכות לקוביות)
  • סוכר (מעט)
  • 3 חבילות רסק קטן (375 גרם)
  • 1 כף פפריקה אדומה
  • כורכום (קורט )
  • 1 כפית כמון
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (מעט)
  • 1 כפית שום כתוש
  • 2 כוסות מים (המים צריכים לכסות את הקונכיות)
  • 1 כף מרק עוף
  • כוסברה קצוצה (לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • נערבב היטב את מצרכי תערובת הבשר ולתת לנוח 20 דקות.
  • נבשל קונכיות במים רותחים 10 דקות. לסנן ולשים קציצה בכל קונכייה.
  • נטגן בסיר רחב בצלים, להוסיף שיני שום, עגבניות, קורט סוכר, רסק, פפריקה אדומה, קורט כורכום, כפית כמון, מלח ופלפל שחור, כפית שום כתוש ובערך 2 כוסות מים (המים צריכים לכסות את הקונכיות).
  • להביא לרתיחה ולהוסיף כף גדושה מרק עוף.
  • להניח בשכבה אחידה את הקונכיות ולבשל בערך 40 דקות עם מכסה ועל אש נמוכה.
  • להרטיב מדי פעם את הקונכיות עם הרוטב. ניתן לעטר בכוסברה קצוצה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.