Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
מרק שעועית לבנה של פעם
מרק שעועית לבנה של סבתא, מתכון קל למרק עשיר ובריא במיוחד עם טעם נוסטלגי!
ציון
4.35
על ידי
20
דירוגים
באדיבות:
שולי אסולין קראסין
ציוד
סיר בישול בינוני
מידה: כוס מדידה אוניברסלית (240 מ"ל)
המצרכים
▢
1
קילו
שעועית לבנה יבשה
▢
½
קילו
בשר בקר עם קצת שומן
(חתוך לקוביות ולפזר מעט קמח רגיל)
▢
½
כוס
רסק עגבניות
▢
12
שיני
שום
(מקולפים)
▢
4
כפות
שמן זית
▢
1
כף
מלח
▢
1/2
כפית
פלפל שחור
(או ¼ כפית פלפל לבן)
▢
4
כפות
פפריקה מתוקה
▢
2
כפיות
פפריקה חריפה
▢
2
כפות
כמון
▢
¼
כוס
כוסברה
(קצוצה)
אופן ההכנה
נשטוף את השעועית מספר פעמים ובוררים את האבנים.
נשרה לכל הלילה עם מים רותחים בסיר נירוסטה ונכסה.
נשטוף שוב ונחזיר לסיר עם מים עד לגובה כפול ואז נביא לרתיחה.
ננמיך את האש לבינוני ונבשל כשעה, לא לכסות את הסיר.
נוסיף את השום ונמשיך לבשל עוד כחצי שעה.
בשלב זה נבדוק את השעועית אם התבשלה.
במחבת חמה נשים כף שמן זית ונשחים את הבשר בכל צדדיו.
נחתוך את הבשר לקוביות בגודל של כ 4-5 ס"מ.
נפזר על הבשר מעט קמח רגיל מספיק רק בכדי לאבק את החתיכות בשר, למלח ולפלפל ואז להשחים את החתיכות במחבת.
נוסיף את הבשר לסיר השעועית ונבשל שעה נוספת על אש בינונית ואז נערבב בהתמדה שלא ידבק לתחתית הסיר.
נוסיף את כל התבלינים והרסק עגבניות בנוסף את שארית השמן ונבשל כ-20 דקות.
בסוף הבישול להוסיף את הכוסברה ולערבב.
הערות וטיפים
השיטה הכי מוצלחת לבדוק את הרכות של השעועית היא על ידי מעיכה בין שתי האצבעות, אם השעועית נמעכת בקלות ולא מתפרקת ל 2 זה סימן שהתבשלה.
נסית את המתכון ואהבת אותו?
כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.