Go Back
מרק שעועית לבנה

מרק שעועית לבנה של פעם

מרק שעועית לבנה של סבתא, מתכון קל למרק עשיר ובריא במיוחד עם טעם נוסטלגי!
ציון 4.35 על ידי 20 דירוגים
באדיבות: שולי אסולין קראסין

ציוד

סיר בישול בינוני
מידה: כוס מדידה אוניברסלית (240 מ"ל)

המצרכים

  • 1 קילו שעועית לבנה יבשה
  • ½ קילו בשר בקר עם קצת שומן (חתוך לקוביות ולפזר מעט קמח רגיל)
  • ½ כוס רסק עגבניות
  • 12 שיני שום (מקולפים)
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור (או ¼ כפית פלפל לבן)
  • 4 כפות פפריקה מתוקה
  • 2 כפיות פפריקה חריפה
  • 2 כפות כמון
  • ¼ כוס כוסברה (קצוצה)

אופן ההכנה

  • נשטוף את השעועית מספר פעמים ובוררים את האבנים.
  • נשרה לכל הלילה עם מים רותחים בסיר נירוסטה ונכסה.
  • נשטוף שוב ונחזיר לסיר עם מים עד לגובה כפול ואז נביא לרתיחה.
  • ננמיך את האש לבינוני ונבשל כשעה, לא לכסות את הסיר.
  • נוסיף את השום ונמשיך לבשל עוד כחצי שעה.
  • בשלב זה נבדוק את השעועית אם התבשלה.
  • במחבת חמה נשים כף שמן זית ונשחים את הבשר בכל צדדיו.
  • נחתוך את הבשר לקוביות בגודל של כ 4-5 ס"מ.
  • נפזר על הבשר מעט קמח רגיל מספיק רק בכדי לאבק את החתיכות בשר, למלח ולפלפל ואז להשחים את החתיכות במחבת.
  • נוסיף את הבשר לסיר השעועית ונבשל שעה נוספת על אש בינונית ואז נערבב בהתמדה שלא ידבק לתחתית הסיר.
  • נוסיף את כל התבלינים והרסק עגבניות בנוסף את שארית השמן ונבשל כ-20 דקות.
  • בסוף הבישול להוסיף את הכוסברה ולערבב.

הערות וטיפים

השיטה הכי מוצלחת לבדוק את הרכות של השעועית היא על ידי מעיכה בין שתי האצבעות, אם השעועית נמעכת בקלות ולא מתפרקת ל 2 זה סימן שהתבשלה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.