Go Back
סטייק פרגית

סטייק פרגית מקורמלת במשרה מטריף

המתכון הכי טעים וקל של סטייק פרגית מקורמלת בתיבול מטריף עם נתחים עסיסיים של פרגיות רכות, משרה מושלם בניחוח צ'ילי ושום, בצל וגמבות קריספיים, ומראה שעושה חשק לזלול עוד ועוד...
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: מירי גולני

המצרכים

  • 1 ק"ג סטייק פרגיות
  • 1 בצל גדול (חתוך לרצועות)
  • 1 גמבה אדומה (חתוכה לרצועות)
  • למשרה:
  • 5 כפות רוטב סויה קלאסי
  • 6 כפות רוטב צ'ילי מתוק + שום (אם משתמשים ברוטב צ'ילי ללא שום - יש להוסיף 4 שיני שום קצוצות)
  • 1.5 כפות רוטב טריאקי
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות כפות סילאן או דבש (למי שרוצה טעם יותר מתקתק)

אופן ההכנה

  • בקערה גדולה לערבב את כל חומרי המשרה.
  • לחצות את הפרגיות לשניים ולהניח אותן בתוך המשרה למשך לילה במקרר. אפשר לקצר תהליך ולהשרות שעה.
  • לטגן בסוטא'ז את רצועות הבצל עד שישחים ולאחר כרבע שעה להוסיף את רצועות הגמבה ולהמשיך לטגן עד קבלת צבע שחום.
  • להוסיף לסיר את הפרגיות ולטגן אותן מ-2 הצדדים עד לקבלת צבע זהוב/חום.
  • להוציא את הפרגיות מהסיר ולשים אותן בצלחת. לשפוך לתוך הסיר את הרוטב שנשאר בקערה, ולצמצם את הרוטב עד כמעט קירמול.
  • להחזיר את הפרגיות לסיר ולבשל כ-10 דקות עד רבע שעה עם מכסה מכוסה. אפשר להוסיף למעלה גם כוסברה טרייה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.