נכין את הבצק: נשים את כל מצרכי הבצק בקערה ונלוש הכל ביחד עד לבצק אחיד, חלק , וגמיש. (בידיים או במיקסר עם וו לישה, 5-15 דקות
נשמן את הקערה ונעביר אליה את הבצק. נניח את הבצק בקערה, נכסה ונניח למנוחה בזמן הכנת המילוי. לא צריך הפתחה, רק לתת לבצק לנוח לפחות 10 דקות.
נחלק את הבצק שלנו לשמונה חלקים שווים (או לחמש אם רוצים מנות גדולות). נרדד כל חלק על משטח מקומח היטב לעלה דק ככל שאפשר (בלי שיקרע).
מכינים את המילוי:
נחמם במחבת שמן זית, נוסיף בצל קצוץ ונטגן לכמה דקות. נוסיף תרד קצוץ ונבשל עד שהוא מאבד מנפחו.
נעביר את המילוי לקערה גדולה, נפורר גבינת פטה ונתבל במלח ופלפל לפי הטעם. יש חשוב שנערבב היטב.
לגרסה מהירה: אפשר פשוט להניח את המרכיבים של המילוי שרוצים ולא לערבב. משרים את התרד במים רותחים חצי שעה.. סוחטים וקוצצים - לא צריך לבשל. אפשר גם למלא בעלי תרד בייבי טריים וגבינה.
אפשריות נוספות: גבינה מלוחה עם בצל ירוק, גבינה צהובה או כל גבינה קשה אחרת, מילוי עלי תרד טריים וכוסברה. לא לשכוח מילוי מתוק עם ממרח כלשהו. מה שתעשו יצא טעים. סמכו עלינו!
מכינים את הגוזלמה:
לשים כ 2-3 כפות מילוי במרכז כל עלה בצק. נסגור בצורת חצי ירח (כמו סמבוסק) ונשטח עם כף היד.
נטגן עם תרסיס שמן בלבד עד שזה משחיר. כ-2 דקות מכל צד, ואז נהפוך ונצרוב מהצד השני. כמה שיותר שזוף, שרוף ודק - כך יותר טעים!
נחתוך את הגוזלמה לרבעים או חצאים ונגיש חם. ממליצים לנסות עם מעט מיץ לימון סחוט מעל.
הערות וטיפים
ניתן להחליף את היוגורט בשמנת חמוצה
ניתן להוסיף תרד, תרד, כוסברה או כל דבר אחר אשר אתם אוהבים!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.