Go Back
+ servings
עוף עם תפוחי אדמה בתנור

עוף בתנור עם תפוחי אדמה

מתכון עוף בתנור עם תפוחי אדמה שמכינים ב־5 דקות. ארוחה מלאה ומזינה.
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
כמות 4 מנות
באדיבות: שרה יוסף

ציוד

תבנית פיירקס מלבנית גדולה/תבנית אלומיניום גדולה וגבוהה (במידה של תנור ביתי)

המצרכים

  • 4 כרעי עוף (חצויות)
  • 10 שיני שום (טריות שלמות ומקולפות)
  • 2 בטטות (מקולפות וחתוכות גס)
  • 2 מקלות כרישה (חצויים לאורך ופרוסים לחתיכות באורך של 4 ס"מ)
  • 1 חבילה פטריות פורטבלו חצויות (400 גרם אפשר גם שמפיניון)
  • 1 בקבוק רוטב צ'ילי מתוק אסם (קטן (345 גרם))
  • ½ בקבוק רוטב טריאקי אסם (קטן (345 גרם))
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ½ כוס שמן זית
  • ½ כוס מים
  • 1 צרור כוסברה טרייה
  • עלי תימין (טריים, לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • נחמם תנור לחום של 200 מעלות טורבו
  • נרפד את התבנית שלנו בנייר אפייה
  • נפזר את הבטטות, גבעולי הכוסברה, פטריות, שום והכרישה. אחרי זאת נניח מעל את כרעי העוף.
  • בעזרת מטרפה, נערבב בקערה את רוטב הטריאקי, רוטב הצ'ילי, שמן זית, מלח, פלפל, פפריקה מתוקה ומים.
  • ליצוק את הנוזל על העוף ואז על הירקות.
  • נכסה טוב טוב עם נייר אפייה רטוב (כדי שיהיה נוח לעבודה) ומעליו נשים נייר אלומיניום ונהדק את הצדדים.
  • נאפה כשעה, אחרי זאת נוציא את התבנית ונסיר את הניירות.
  • לאחר מכן נעלה את טמפרטורת התנור לחום הכי גבוה, ונכניס שוב את התבנית להשחמה לרבע שעה.
  • נוסיף בפיזור עלי תימין מעל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.