Go Back

קינואה מבושלת אחד אחד

מתכון לקינואה שיוצאת אחד־אחד. מתכון קל ביותר לתוספת בריאה שמתאימה לכל ארוחה.
ציון 4.29 על ידי 7 דירוגים
זמן הכנה: 5 minutes
זמן בישול/אפייה: 25 minutes
סה״כ זמן: 30 minutes
באדיבות: נועם זיגדון

ציוד

כוס מדידה חד פעמית חמה

המצרכים

  • 2 כוסות קינואה ( מבוררת ושטופה)
  • 3 כוסות מים (רותחים)
  • 1 כף בצל מטוגן
  • 2 כפיות מלח
  • ½ כפית כורכום
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 4 כפות שמן

אופן ההכנה

  • מטגנים את הבצל עם השמן, מוסיפים את הקינואהומטגנים במשך 3-4 דקות.
  • מוסיפים את התבלינים והמים הרותחים ומערבביבם היטב.
  • מכסים את הסיר ומבשלים במשך 25 דקות בחום הכי נמוך.
  • מכבים את הגז, ממתינים לקירור במשך 15 דקות ורק אז לפתוח את הסיר.
  • אחרי רבע שעה מסירים את המכסה ומערבבים.

הערות וטיפים

אפשר להגיש אותה ככה ואפשר להוסיף סלט עגבניות עם בצל גמבות בצבעים פיטרוזליה שמן ולימון
וקיבלתם סלט קינואה עשיר.
 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.