Go Back
בורקס בשר בצק עלים

בורקס בשר בצק עלים חגיגי ומיוחד

בורקס בשר בצק עלים מרהיב ביופיו ומופלא בטעם עשיר, משביע ומנחם. הכנה קלה ללא צורך לרדד יעניק לכם מאפה מהמם ומושלם לכל אירוח, שבת וחג
ציון 4.17 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: אתי שחר

המצרכים

  • חבילת בצק עלים מופשר לילה במקרר
  • למלית:
  • 500 גרם בשר טחון
  • בצל גדול קצוץ
  • 3-2 בצלים ירוקים
  • 3-4 שיני שום כתוש
  • פטרוזיליה קצוצה
  • כוסברה קצוצה
  • לתיבול: פלפל, מלח, כמון ( לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית, מוסיפים את השום הכתוש, את הפטרוזיליה והכוסברה, מתבלים, מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו שלא יהיו גושים, ממשיכים בטיגון עד שרוב הנוזלים מתאדים,
  • מקררים ומחממים מראש תנור ל-175 מעלות. מרדדים את בצק העלים המרודד ומחלקים ל-3 חלקים שווים בעובי המקורי שלו, ללא צורך ברידוד.
  • על כל חלק שמים פס מלית באמצע ולאורך וחורצים את הבצק לרצועות משני צידי המלית והחוצה. סוגרים ומכסים מעל המלית לסירוגין, פעם רצועה מימין ופעם רצועה משמאל באלכסון.
  • אופים בתבנית מרופדת בנייר אפיה 175 מעלות עד שזהוב ותפוח
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.