Go Back
פשטידת תפוחי אדמה

פשטידת תפוחי אדמה גבוהה ואוורירית

מחאמר או מעקוד? קבלו מתכון הכי קל של פשטידת תפוחי אדמה גבוהה ואוורירית, עם רכות מהממת ובלי גרם קמח! מושלמת לארוחת ערב משפחתית, לפסח, לאירוח או בכריך שישי עשיר
ציון 4.67 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: אלין שטיוי הרוש

המצרכים

  • 6-7 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
  • 3 גזרים חתוכים לקוביות
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • 10 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
  • פלפל שחור
  • מלח
  • כורכום

אופן ההכנה

  • נרתיח את קוביות תפוחי האדמה והגזר. נקציף את החלבונים בקערה נפרדת, ובקערה אחרת נערבב את החלמונים עם פלפל שחור.
  • אחרי שתפוחי האדמה והגזר התרככו נמעך לפירה ונוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה. נשפוך את החלמונים והתבלינים לתוך הפירה ונערבב טוב.
  • נכניס את החלבונים לאט לאט לתוך הפירה בצורת קיפול שישמור על אווריריות.
  • בסיר עם ידיות ברזל נחמם קצת שמן על הגז ונשפוך את כל התערובת פנימה. נבשל על הגז בערך 10 דקות ואחר כך נכניס לתנור על 180 מעלות עד להזהבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.