Go Back
עוגת לוטוס שכבות, עוגת לוטוס קרה

עוגת לוטוס שכבות קרה

עוגת לוטוס מטריפה, שמכינים מכינים בקלות. מתכון לעוגה מפנקת ומרשימה במיוחד!
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: נורית ג.

ציוד

תבנית גודל 26
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

לתחתית:

  • עוגיות לוטוס (350 גרם)
  • 1 חבילה חמאה (100 גרם - מומסת קלות)
  • 2 כפות מייפל (לא חובה)

לקצפת:

  • 3 חבילות שמנת מתוקה (750 מ"ל)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 1 כוס חלב

לציפוי העוגה:

  • ½1 צנצנות ממרח לוטוס (האדום צריך טיפה פחות כל אחד וטעמו.)

אופן ההכנה

לתחתית:

  • לטחון לטחינה דקה את כל המצרכים של התחתית ביחד.
  • בתבנית לשטח הפירורים ולהדק טוב טוב.
  • מה שנשאר מהפירורים להשאיר בצד כי נצטרך אותם לאחר כך.
  • את התבנית נכניס לתנור ל-180 מעלות ל7-9 דקות. להוציא ולקרר.

לעוגה:

  • נכניס את צנצנת הלוטוס לקערית עמוקה עם מים רותחים שתימס מעט.
  • להקציף שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל והכוס חלב עד לקבלת קצפת טובה ויציבה.
  • את הקצפת נחלק בעדינות לשתיים. קערה אחת של קצפת להכניס למקרר.
  • בקערה הנותרת להכניס כ - 2 כפות ממרח לוטוס (שבינתיים נמס ונהפך נוזלי).
  • לערבב בעדינות בעזרת לקקן.
  • לטעום מעט אם יש צורך להוסיף עוד מעט מהלוטוס ולערבב בעדינות בעזרת לקקן.
  • להגיע לצבע בהיר וטעם עדין של הלוטוס.
  • לצקת קצפת הלוטוס לתבנית .
  • לשטח היטב היטב שלא יהיה אויר בקצפת.
  • להכניס למקפיא לכחצי שעה - שעה (כדי ששתי הקצפות לא יתערבבו)
  • להוציא מהמקפיא לפזר מעל בעדינות מפירורי הלוטוס שהשארתם בצד. לפזר בצורה אחידה בעדינות.
  • למרוח הקצפת הלבנה מעל ליישר למעלה בעזרת פלטה.

ציפוי העוגה:

  • להמיס את ממרח הלוטוס בעזרת קערית ומים רותחים כך שהממרח יהיה נמס ונוזלי לחלוטין.
  • להוציא העוגה וחשוב מאוד לעבוד מהר כי אחרת הממרח יקפא לפני שנמרח על כל העוגה.
  • כעת לשפוך הממרח על העוגה ומיד להטות את העוגה לכל הכיוונים כדי שכל העוגה תצופה בלוטוס.
  • לאחר שהציפוי יתקשה לקחת בעזרת כפית מהממרח הנמס והנוזלי (לחמם שוב הממרח אם יש צורך) ולקשקש מעל העוגה בצורה אחידה ויפה.

הערות וטיפים

עדיף להשאיר העוגה במקפיא עד לכשעה לפני ההגשה!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.