Go Back
פטריות ממולאות בשר

פטריות ממולאות בשר חלומיות

פטריות ממולאות בבשר ובתפוחי אדמה, עטופות בבצק פילאס. מתכון קל למנה מרשימה!
ציון 4.72 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

ציוד

מחבת בינונית
תבנית אפייה

המצרכים

לרוטב פטריות:

  • 12 פטריות פורטבלו (בגודל בנוני)
  • 1 בצל
  • ½ גמבה
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית כורכום
  • 1 כפית מרק עוף
  • ½ שקית של רוטב פטריות

למילוי של בשר טחון:

  • בשר טחון (250 גרם)
  • 1 בצל גדול (קצוץ)
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית כורכום
  • ¼ כפית כמון
  • ¼ כפית ראס אל חנות
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס

למילוי של הפירה:

  • 5 תפו"א ( מבושלים ומעוכים לפירה)
  • בצל גדול (קצוץ ומטוגן עם מעט שמן עד להזהבה)
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור גרוס (קורט)
  • כורכום (קורט)

אופן ההכנה

להכנת הבשר:

  • מטגנים את הבצל עם מעט שמן עד להזהבה,
  • להוסיף את הבשר ומטגנים עד שהבשר מחליף את צבעו , מוסיפים את התבלינים ולטגן עוד דקה שתיים.
  • נניח בצד לצינון.

לרוטב פטריות:

  • נטגן בצל קצוץ עד להזהבה, להוסיף חצי גמבה חתוכה לרצועות ונשיך לטגן.
  • נוסיף קופסת של פטריות חתוכות מסוננות מנוזלים וממשיכים לטגן עוד דקה.
  • נוסיף את התבלינים - נערבב היטב ונוסיף 2 וחצי כוסות מים חמים.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כמה דקות , הרוטב מוכן כשהוא מסמיך טיפה.

להכנת המאפה:

  • מנקים את הפטריות מהרגליים ונגרד קצת מבפנים ואז נמלא בפירה ומעל קצת בשר טחון.
  • על משטח עבודה קצת מקומח נפתח את בצק הפילאס. לא נרדד כי הבצק כבר דק,  ונחלק ל-12 קוביות.
  • נניח מעל כל קובייה את הפטריות ואז לחתוך מסביב לרצועות.
  • מתחילים להרים את הרצועות כלפי אמצע הפטרייה ונכסה את כל המילוי.
  • נהפוך ונניח על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה.
  • למרוח ביצה ולפזר שומשום.
  • נכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו ולאפות עד להזהבה יפה מכל הכיוונים.
  • מגישים עם רוטב פטריות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.