Go Back
+ servings
פנקייק מלוח

פנקייק מלוח - לחם במחבת מיוחד וקל

ארוחת ערב מיוחדת עם פנקייק מלוח שלא תרצו להפסיק להכין - לחם מחבת מופלא מבצק דק משובלל במלית נהדרת של בצל ירוק ושמן זית רך. מעולה גם לצד סלט, ביצים, גבינות וביצים קשות
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
כמות 4 פנקייקים גדולים
באדיבות: אתי שחר

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • ¾1 כוס קמח (250 גרם)
  • 3/4 כפית מלח
  • ¾ כוס מים חמימים
  • 4 כפות שמן
  • ⅓1 כוס בצל ירוק קצוץ (ללא החלק הלבן)

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר שמים את הקמח, המלח, השמן והמים ולשים עם וו לישה כ-7 דקות לקבלת בצק חלק. שימו לב שהבצק רך מאוד ומאוד נוח לעבודה.
  • עוטפים את הבצק בשקית או מגבת ומניחים למנוחה של כחצי שעה
  • כעת מקמחים קלות משטח עבודה ואת הידיים ומחלקים את הבצק לארבעה חלקים ומרדדים כל חלק לעיגול גדול ודק בקוטר 22-20 ס"מ.
  • מברישים כל עיגול בשמן קנולה או שמן זית, ומפזרים רבע כמות מהבצל הקצוץ. מגלגלים את העלה לגליל מהודק כמו לרולדה , תוך כדי שמהדקים את הבצל הירוק לתוך הבצק.
  • מהגליל שהתקבל מגלגלים לשבלול, וכאשר מסיימים לשבלל את כל הכדורים מטגנים במחבת משומנת קלות וחמה עד הזהבה משני צדדים.
  • מוציאים על נייר סופג, וחותכים כל עיגול ל- 4 משולשים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.