Go Back

איטליה בוערת: מרק מינסטרונה עשיר

מרק מינסטרונה איטלקי עשיר וסמיך יפנק את המשפחה בעושר טעמים מופלא, שפע ירקות עסיסיים, תיבול מהמם, ותוספת מבורכת של פסטה, עדשים או חיטה. מעדן החורף האולטימטיבי
ציון 4.30 על ידי 30 דירוגים
באדיבות: חן שובל

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 2 כפות שמן זית
  • בצל קצוץ
  • 2 גזרים חתוך לקוביות קטנות
  • 2 גבעולי סלרי חתוכים
  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 קישואים חתוכים לקוביות
  • 2 עגבניות חתוכות (לא חובה לקלוף)
  • כף מרק עוף
  • חבילה קטנה של רסק עגבניות
  • 5 כוסות מים
  • חופן פטרוזיליה קצוצה (אפשר גם כוסברה)
  • כוס חיטה (או כל תוספת שבא לכן - אורז, שעועית, פסטה, עדשים וכו׳)

אופן ההכנה

  • מחממים בסיר 2 כפות שמן זית, מוסיפים לסיר בצל, גזרים וסלרי, מערבבים ומטגנים כ-3 דקות עד שהירקות מתרככים
  • מוסיפים לסיר שיני שום כתושות, קישואים ועגבניות חתוכות, מערבבים ומטגנים את הירקות כ-6 דקות. ממליחים ומפלפלים, שמים מרק עוף ורסק עגבניות ומוסיפים 5 כוסות מים, וחופן פטרוזיליה או כוסברה.
  • בשלב הזה מוסיפים כוס חיטה או כל תוספת שבחרתן, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עד שהירקות מתרככים.

הערות וטיפים

  • אפשר להכין גם ללא רסק ועם חוויג' למרק ושעועית מש
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.