בקערה עמוקה, מכינים תמיסה של מי ברז ומים מלוחים, שוטפים היטב את הכרובית במים זורמים, ומשרים במי מלח.
בינתיים מכינים את השאר. בסיר עמוק וגדול יוצקים מעט שמן זית (כ-1/4 כוס), קוצצים בינוני את הבצל, מוסיפים לשמן החם, ומטגנים ומרככים, מוסיפים את קוביות הגזר ומערבבים מדי פעם, אם בחרתם להוסיף כרוב זה הזמן. הבישול צריך להיות על אש בינונית, לא גבוהה מדי, שלא ייחרך.
כעת מכניסים לסיר את קוביות תפוחי האדמה ומערבבים, מוסיפים אפונה, תירס, גבעולי סלרי, עגבניות חצויות (אחר כך מוציאים את הקליפה בלבד) ומערבבים מדי פעם.
מתבלים, חוץ ממלח, שאותו מוסיפים רק לקראת הסוף, ומוסיפים לסיר רסק עגבניות, מערבבים וממשיכים לטגן יחד כ-3-5 דקות,
מרתיחים מים בקומקום ומוסיפים לסיר יחד עם עלי הסלרי והפטרוזיליה, אין צורך לקצוץ (אחרי הבישול מוציאים אותם), ומביאים הכל לרתיחה. מחליטים על כמות המים לפי הסמיכות שרוצים את המרק.
מסננים את פרחי הכרובית ממי המלח (לא צריך לשטוף) ומוסיפים לסיר. מבשלים עד שהירק הכי קשה מתרכך, טועמים ומתקנים תיבול לפי צורך.