Go Back
קדירת אסאדו

תבשיל אסאדו בתנור רך, קל ומטריף חושים

מתכון מושלם של תבשיל אסאדו בתנור, הלהיט ששבר את הרשת, שיגרום לכם לצרוח מאושר! סיר אחד, תבנית אחת, שפע ירקות, תיבול מנצח ומעל הכל – נתחי בשר עסיסיים ורכים שיימסו לכם בפה!
ציון 4.46 על ידי 22 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

סיר רחב, תבנית או רוסטר שמתאים לתנור

המצרכים

  • 2 קילו אסאדו חתוך מרובעים גסים (לבקש מהקצב! כאן זה ללא עצם, ככה הוא יותר שומני רק תבדקו שלא נותנים לכם רק שומן ופחות בשר)
  • שמן זית
  • 2 בטטות חתוכות גס (אם אין בטטות – אפשר לשים יותר תפוחי אדמה או פטריות וערמונים)
  • 3 תפוחי אדמה חתוכים עם קליפה
  • 2 בצלים חתוכים גס
  • 6 בצלצלי שאלוט
  • 5 ענפי טימין
  • 3 ענפי רוזמרין
  • 1 ראש שום מפורק עם קליפה או שלם
  • כוס סויה
  • כוס סילאן
  • ¾ כוס מים
  • כפית מלח
  • כפית כורכום
  • כפית פפריקה מתוקה
  • ½1 כפיות פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • שמים את הבשר במחבת עם טיפה שמן זית וצורבים כל פעם כמה חתיכות עד לקבלת צבע מגרה מכל הכיוונים (חובה)
  • לוקחים סיר רחב או רוסטר שמתאים לתנור או תבנית ומניחים את הבטטות, תפוחי האדמה, הבצלים, השאלוט, הטימין, הרוזמרין וראש שום מפורק. מניחים את האסאדו שטיגנו מעל הירקות.
  • מערבבים בקערה את הסויה, הסילאן והמים, מלח, כורכום ופפריקה מתוקה ושופכים על כל הסיר. מפזרים פלפל שחור על הבשר מכסים במכסה או בנייר כסף ומכניסים לתנור 150 מעלות למשך 4-5 שעות, אפייה רגילה לא טורבו
  • לבדוק אם חסרים מים ולהוסיף קצת. לאחר 4 שעות בודקים אם הבשר נמס ורך – אם לא מספיק אין בעיה לתת לו להיות עוד שעה שעתיים בתנור אבל להנמיך את הטמפרטורה. כשהבשר מוכן מסירים את המכסה ואופים עוד כמה דקות לקבלת צבע שחום ומגרה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.