שמים את הבשר במחבת עם טיפה שמן זית וצורבים כל פעם כמה חתיכות עד לקבלת צבע מגרה מכל הכיוונים (חובה)
לוקחים סיר רחב או רוסטר שמתאים לתנור או תבנית ומניחים את הבטטות, תפוחי האדמה, הבצלים, השאלוט, הטימין, הרוזמרין וראש שום מפורק. מניחים את האסאדו שטיגנו מעל הירקות.
מערבבים בקערה את הסויה, הסילאן והמים, מלח, כורכום ופפריקה מתוקה ושופכים על כל הסיר. מפזרים פלפל שחור על הבשר מכסים במכסה או בנייר כסף ומכניסים לתנור 150 מעלות למשך 4-5 שעות, אפייה רגילה לא טורבו
לבדוק אם חסרים מים ולהוסיף קצת. לאחר 4 שעות בודקים אם הבשר נמס ורך – אם לא מספיק אין בעיה לתת לו להיות עוד שעה שעתיים בתנור אבל להנמיך את הטמפרטורה. כשהבשר מוכן מסירים את המכסה ואופים עוד כמה דקות לקבלת צבע שחום ומגרה