Go Back
עוגת סברינה קלה

עוגת סברינה נוסטלגית בטעם קטיפתי

עוגת סברינה חלומית, נוסטלגית ויפהפייה תעשה לכם שבת מתוקה במיוחד. הכנה קלה, חומרים איכותיים ויש לכם עוגת סברינה קלה שלגמרי תחזיר אתכם בזמן לימי הילדות המתוקים
ציון 4.34 על ידי 9 דירוגים
באדיבות: עינת חנניה

המצרכים

  • לסברינות:
  • 5 ביצים
  • ½ כוס שמן
  • 5 כפות סוכר
  • 1 שקיק סוכר וניל
  • ½1 כוסות קמח תופח
  • ½1 כפות סולת
  • לסירופ:
  • ½1 כוסות סוכר
  • 2 כוסות כוסות מים
  • 2 כפות רום
  • לקצפת:
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה/צמחית
  • כף אינסטנט פודינג וניל
  • כף אבקת סוכר
  • לקישוט:
  • דובדבנים מסוכרים

אופן ההכנה

  • מקציפים את הביצים ומוסיפים בהדרגה את השמן, הסוכר וסוכר הווניל. מוסיפים קמח תוך כדי הקצפה ואח"כ סולת ומקציפים הכל יחד על לקבלת בלילה לחלקה.
  • משמנים תבנית או תבניות קטנות ומכניסים לתנור על 160 מעלות 20 דקות.
  • לסירופ: מרתיחים על הגז את המים והסוכר עד בעבוע ומוסיפים רום ומורידים מהאש,
  • לקצפת: מקציפים את כל החומרים לקצפת אחידה, ממלאים שקית זילוף ומזלפים על הסברינות כשהן קשות
  • זילוף וקישוט: לאחר שהסברינות התקררו בטמפרטורת החדר, חוצים כל סברינה ל-2 חצאים, ואז מרטיבים את החלק התחתון בסירופ. שמים מעט קרם, סוגרים ומזליפים עוד סירופ על החלק העליון. אחרי שהן מתייבשות קצת מצפים בעוד קצת קצפת ומקשטים בדובדבנים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.