Go Back
עוגת מוס פרווה, עוגת מוס שוקולד להתעלף, עוגת מוס שוקולד פרווה

עוגת מוס שוקולד פרווה מעלפת

מוסיפים זיגוג שוקולד מריר ומפנק עם אגוזים משדרגים. ביס אחד ואתם מכורים לחיים!
ציון 4.31 על ידי 13 דירוגים
באדיבות: שרון ממן

ציוד

תבנית: תבנית / רינג בגודל 20

המצרכים

תחתית בראוניז:

  • 2 חפיסות שוקולד מריר איכותי (200 גרם )
  • 1 חבילה חמאה או מרגרינה (200 גרם )
  • סוכר (240 גרם )
  • קקאו (60 גרם )
  • 4 ביצים
  • קמח (80 גרם )

מוס שוקולד:

  • חלב סויה (130 מ"ל)
  • שמנת ריצ' (130 מ"ל)
  • חלמונים (50 גרם )
  • סוכר (30 גרם )
  • שוקולד מריר (460 גרם )
  • מסת ג'לטין (20 גרם אבקה + 100 גרם מים לשקול מזה 30 גרם)
  • שמנת ריצ' (480 מ"ל)

זיגוג שוקולד מריר

  • מים (75 מ"ל )
  • סוכר 150 גלוקוז (150 גרם)
  • שמנת ריצ' (100 מ"ל)
  • מסת ג'לטין (70 מ"ל)
  • שוקולד מריר (125 גרם )

אופן ההכנה

לתחתית בראוניז:

  • נמיס שוקולד ומרגרינה במיקרוגל, ונקציף ביצים עם סוכר עד לתערובת תפוחה וחלקה.
  • להוסיף את הקרם שהמסנו ואז את הקקאו והסוכר והקמח.
  • נערבב הכול יחד ולצקת לרינג או לתבנית בגודל 20 ולאפות על 190 מעלות לרבע שעה.

להכנת המוס:

  • נרתיח שמנת וחלב.
  • נשקול יחד חלמונים וסוכר ונערבב.
  • כשהחלב והשמנת רותח, נשפוך מעט מהתערובת לתוך קערת הביצים והסוכר, ונערבב.
  • מיד לאחר מכן לשפות את כל הביצים והסוכר לסיר ונערבב טוב טוב עד שמגיעים ל-82 מעלות.
  • אחרי זאת לצקת הכול על השוקולד ששקלנו מראש ונערבב לתערובת אחידה.
  • נקציף שמנת לקצפת יציבה ונאחד את השמנת עם מסת השוקולד המומס ולצקת על הבראוניז שהוא קר.
  • נכניס למקפיא לשעתיים לפחות.

זיגוג שוקולד מריר:

  • נרתיח מים סוכר וגלוקוז, לאחר רתיחה מוסיפים את השמנת ואת הג'לטין, נוריד מהאש ונערבב טוב טוב.
  • יוצקים על השוקולד, נערבב ונטחן עם בלנדר מוט ולמקרר ללילה.
  • לאחר מכן נמיס את הזיגוג כל באן מארי ונשתמש בטמפרטורה של 28-30 מעלות.
  • לטחון שוב בבלנדר מוט ונשפוך על העוגה שהיא קפואה בלבד ונכניס לקירור שעתיים.

הערות וטיפים

את הזיגוג שוקולד מריר מומלץ להכין 24 שעות מראש!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.