Go Back
חציל קלוי בתנור

חציל אפוי בתנור - קליל, בשרני וריחני

חציל אפוי בתנור קל ומושלם בזכות רוטב עשיר ומיוחד שיעניק לכם מנה נהדרת ורכה, בשרנית וריחנית שתעשה לכם סופ"ש טעים לצד חלה טרייה, טחינה רעננה או לגמרי לבד...
ציון 4.35 על ידי 35 דירוגים
באדיבות: צביה אורן

המצרכים

  • 1-2 חצילים שטופים חתוכים לפלחים עגולים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית שטוחה פפריקה אדומה מתוקה
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • לרוטב:
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף שמן זית
  • מעט מלח
  • פלפל שחור
  • כפית סילאן
  • ½ כפית חרדל דיז'ון
  • ½ כפית סחוג חריף
  • פטרוזיליה חתוכה דקה דקה
  • 2 גבעולי בצל ירוק או עירית
  • 2 שיני שום פרוסים דק

אופן ההכנה

  • נכין תבנית עם נייר אפייה ונניח את כל פרוסות החציל,
  • נערבב 3 כפות שמן זית, כפית פפריקה אדומה, 1/4 כפית פלפל שחור ונבריש עם מברשת סילקון כל פלח חציל משני הצדדים עם התערובת שבצלוחית.
  • נכניס לתנור בחום של 200 מעלות עד להשחמה. נוציא מהתנור ונקרר.
  • נשקשק היטב את כל חומרי הרוטב, נעביר את החצילים לקערה ונזלף עם הרוטב מסביב. נפזר ונעטר את החצילים בפטרוזיליה, בצל ירוק או עירית ושום פרוס וניתן לטעמים להיספג.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.