Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
פרגיות ברוטב מעלף עם תפו"א
כל המשפחה תעוף על זה! מתכון ברור ומפורט למנה בשרית ששווה לנסות. זה יוצא פשוט מעדן!
ציון
4.45
על ידי
27
דירוגים
באדיבות:
סוניה סאני בן הרוש
Advertisements
המצרכים
▢
12
תפו"א אדום
(בגודל בינוני)
▢
6-8
פרגיות
(לחצות לשניים)
▢
1
חבילת
פטריות שמפיון
(250 גרם - לחתוך לרצועות)
▢
1
בצל
(גדול חתוך לרצועות)
▢
1
בצל סגול
(חתוך לרצועות)
▢
4
כפות
שמן קנולה/זית
▢
3
שיני
שום
(כתושות)
▢
1
כף
סוכר חום
▢
1
כף
סילאן
▢
½
כף
פפריקה מתוקה
▢
1
כפית
כורכום
▢
1
כף
מרק עוף
▢
½
כפית
מלח
▢
1
כפית
פלפל שחור גרוס
▢
1
כף
פטרוזיליה יבשה
▢
1
כפית
בזיליקום יבש
▢
2
כפות
רוטב סויה בסגנון סיני
▢
1
כף
רוטב צילי
▢
1
כוס
מים רותחים
(כוס גדולה עם ידית)
▢
1
כף
דבש
(לזיגוג לפני הכניסה לתנור)
Advertisements
אופן ההכנה
שוטפים את תפוחי האדמה היטב עם הקליפה ושמים בסיר גדול עם מים וכפית מלח.
מבשלים עד לריכוך כך כשנועצים סכין חדה והיא נכנסת בקלות.
מסננים ומצננים כ - 5 דקות.
לאחר מכן מועכים אותם בעדינות עם פטיש שניצל ע"י דפיקה קטנה ומניחים בצד.
בסיר סוטאז' נטגן את הבצלים עד להזהבה, נוסיף את השום הכתוש ונערבב.
נוסיף את הסוכר החום והסילאן ונמשיך לטגן איזה דקה.
נתבל בפפריקה וכורכום ונערבב.
כעת נוסיף את הפרגיות ונטגן כ- 2 דקות מכל צד.
כעת נוסיף את תפוחי האדמה המעוכים, נתבל במלח, פלפל שחור, מרק עוף, פטרוזיליה יבשה ובזיליקום ונוסיף כוס מים רותחים.
נבשל כשתי דקות ונוסיף את הרטבים ונבשל על אש נמוכה עם מכסה סגור כרבע שעה עשרים דקות (תקנו טעמים במידה וצריך).
אפשר ורצוי לנער את הסיר מצד לצד.
כעת נוסיף את הפטריות ונמשיך לבשל עוד כמה דקות.
כשרואים שהרוטב מתחיל להצטמצם מפזרים עוד קצת פטרוזיליה יבשה ומוסיפים כף דבש מעל כל התבשיל בתנועת זיגוג.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל - 200 מעלות טורבו למשך 5 דקות בערך על מנת לקבל צבע זהוב.
Advertisements
הערות וטיפים
לא להשאיר בתנור יותר מידיי שהפרגיות לא יתייבשו.
נסית את המתכון ואהבת אותו?
כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.