Go Back
קציצות בשר טחון בתנור, קציצות בשר טחון ברוטב, קציצות מבשר טחון

קציצות בשר טחון עם ירקות

קציצות בשר עם ירקות, ארוחה עשירה וטעימה לארוחת צהריים וערב לכל המשפחה!
ציון 4.75 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: צחית חמו

ציוד

תבנית לתנור/פיירקס

המצרכים

לקציצות:

  • ½ קילו בשר טחון
  • 1 בצל (מגורד)
  • 1 תפוח אדמה (מגורד)
  • 2 כפות פירורי לחם
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • בהרט (לפי הטעם)
  • שמן זית (מעט )
  • מים (מעט )

לרוטב:

  • שמן זית (מעט )
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • כורכום (לפי הטעם)
  • שום כתוש (לפי הטעם)
  • 1 צרור כוסברה (קצוצה)
  • 2 כפות רסק עגבניות (אפשר מטבוחה)
  • ½ כוס מים

אופן ההכנה

  • ללוש היטב וליצור קציצות דקות - בעובי של 1 ס"מ בערך.
  • לפרוס תפוחי אדמה לטבעות ולבשל חצי בישול (אפשר גם לא אך זמן האפייה ארוך יותר).
  • לסנן להניח בצד.
  • לפרוס טבעות עגבניות.

בקערה גדולה:

  • לשפוך שמן זית בנדיבות, להוסיף מלח, פלפל שחור, כורכום, שום כתוש, צרור כוסברה קצוצה.
  • להכניס בהדרגה את התפוחי האדמה והעגבניות, כך שהרוטב יכסה את כל הירקות.

בצלוחית קטנה:

  • 2 כפות רסק עגבניות (אפשר מטבוחה).
  • להוסיף מעט מלח, פלפל שחור, שום כתוש וחצי כוס מים).
  • לבחוש היטב ולשפוך בתבנית פיירקס. (זו שכבה מאוד מאוד דקה).
  • לקחת את כפות מתערובת השמן והכוסברה, לצקת מעל רוטב העגבניות.

הרכבה:

  • להתחיל לסדר בשורות תפוח אדמה-קציצה-עגבנייה.
  • כשהתבנית מלאה לצקת את יתרת השמן מהירקות.
  • לחתוך פלפל חריף לחצאים ולסדר בדפנות.
  • לכסות את התבנית בנייר אלומיניום ולאפות בחום 180 עד שתפוחי האדמה רכים.
  • להסיר את נייר האלומיניום ולהמשיך לאפות עד להשחמה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.