Go Back
לחם כוסמת

לחם כוסמת ירוקה ללא גלוטן

לחם כוסמת ללא גלוטן מהמם, רך ועסיסי, ללא שמן וחומרי התפחה,עשיר בחלבון, ויטמינים ומינרלים. 2 רכיבים בלבד, בצורת לחם פרוס או טורטיות רכות ויש לכם תחליף לחם מזיןוטעים לא רק בפסח, שיעשה לכם קסמים בפה
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: עידית מרום

ציוד

מחבת: נון-סטיק.
תבנית אינגליש

המצרכים

  • 3 כוסות כוסמת ירוקה (מושרות עם הרבה מים למשך הלילה על השיש.)
  • תוספות לבחירתכם - צרור פטרוזיליה, שבבי שום ובצל יבש ומלח הימלאיה ורוד, זיתים, עגבניות מיובשות, פסטו ועוד
  • לפיזור מעל: גרעינים / שומשום / שקדים פרוסים וכל תוספת שתיתן קצת קראנץ׳
  • 1 כפית שטוחה מלח

אופן ההכנה

  • נשרה את הכוסמת עם הרבה מים למשך הלילה על השיש.
  • בבוקר נשטוף את הכוסמת היטב ונעביר לבלנדר יחד עם 2.5 כוסות מים פושרים.
  • נטחן טחינה ראשונה את הכוסמת והמים עד לקבלת תערובת גסה.
  • נוסיף תוספות לבחירתכם וכפית שטוחה מלח ונטחן שנית הפעם טחינה ארוכה יותר של כמה דקות, עד לקבלת בלילה חלקה עם בועות.
  • מהבלילה ניתן לטגן טורטיות על מחבת נון סטיק עם מעט שמן, או להעביר לתבנית אפייה אינגליש גדולה, מרופדת בנייר אפייה ולאפות על חום 170 כ-45-50 דקות.
  • נמתין לקירור מלא, נפרוס את הלחם ונאחסן בקופסא אטומה במקרר.

הערות וטיפים

  • רצוי להוסיף תוספות למתכון הבסיסי בשלב הטחינה בבלנדר. גוונו בתוספות לפי טעמכם האישי - פטרוזיליה, שבבי שום ובצל יבש ומלח הימלאיה ורוד, זיתים, עגבניות מיובשות, פסטו ועוד
  • רצוי להכין במחבת נון סטיק טובה עם מעט מאוד שמן זית
  • נשמר במקרר שבוע, ובמקפיא עד 3 חודשים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.