נשרה את הכוסמת עם הרבה מים למשך הלילה על השיש.
בבוקר נשטוף את הכוסמת היטב ונעביר לבלנדר יחד עם 2.5 כוסות מים פושרים.
נטחן טחינה ראשונה את הכוסמת והמים עד לקבלת תערובת גסה.
נוסיף תוספות לבחירתכם וכפית שטוחה מלח ונטחן שנית הפעם טחינה ארוכה יותר של כמה דקות, עד לקבלת בלילה חלקה עם בועות.
מהבלילה ניתן לטגן טורטיות על מחבת נון סטיק עם מעט שמן, או להעביר לתבנית אפייה אינגליש גדולה, מרופדת בנייר אפייה ולאפות על חום 170 כ-45-50 דקות.
נמתין לקירור מלא, נפרוס את הלחם ונאחסן בקופסא אטומה במקרר.