Go Back
פיצה ללא שמרים

בצק פיצה ללא התפחה בהכנה מהירה

ארוחת ערב קלילה וטעימה עם פיצה ללא שמרים מהירה, קלילהו מטריפה! בצק על בסיס יוגורט, קמח כוסמין מלא וקמח קינואה, הכנה קצרה ותצא לכם פיצה פריכה ויפהפייה בריאה ומזינה!
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: עידית מרום

המצרכים

  • ⅓1 כוס קמח כוסמין מלא
  • 1 כוס מלאה קמח קינואה
  • ½1 כפית אבקת אפייה
  • כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 גביע יוגורט טבעי לפחות 3% שומן (300 גרם, לא ממותק (אפשר גם יוגורט של סויה בטעם טבעי))
  • גבינת מוצרלה טבעית (לגרסה טבעונית ולרגישים לחלב אפשר לפזר גבינת קשיו)
  • שומשום מלא
  • רוטב עגבניות טבעי מעורבב עם אבקת שום ובזיליקום יבש

אופן ההכנה

  • נלוש היטב בידיים את כל רכיבי הבצק, אם דביק מדי, נוסיף עוד קמח קינואה, עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.
  • נפתח את הבצק ביד על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  • נגלגל את השוליים של הבצק, נבריש בשמן זית ונפזר שומשום מלא
  • נמרח על בסיס הפיצה רוטב עגבניות בנדיבות ונפזר כל תוספת שאוהבים
  • נכניס לתנור שחומם על 180 מעלות לאפייה של כ-20-22 דקות

הערות וטיפים

  • מומלץ להשתמש בתבנית ייעודית מחוררת, כך התחתית יוצאת והפיצה נאפית היטב
  • לגרסה טבעונית ולרגישים לחלב אפשר לפזר גבינת קשיו
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.