Go Back
גרנולה ביתית

גרנולה ביתית בניחוח מייפל וקינמון

למה לקנות גרנולה תעשייתית יקרה, כשאפשר להכין בדקות גרנולה ביתית טבעית, בריאה, זולה ומעווווולה במרקם קראנצ'י נהדר וניחוח משכר של מייפל וקינמון?
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: עידית מרום

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 3 כוסות שיבולת שועל עבה
  • 1 כוס תוספות קצוצות גס לבחירה - פקאנים, שקדים, קוקוס, אגוזי מלך, שומשום, פולי קקאו, חמוציות...
  • 2 כפות סוכר קוקוס (או סוכר חום/לבן)
  • 2 כפות טחינה גולמית (או להחליף בשקדייה או להמיר בכף נוספת של שמן זית ועוד כף מייפל)
  • ¼ כוס שמן זית
  • ¼ כוס מייפל
  • 1 כפית קינמון /תמצית וניל

אופן ההכנה

  • בקערה נערבב היטב את שיבולת השועל עם השמן, סוכר, מייפל, טחינה גולמית וקינמון.
  • נשטח על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה ונכניס לתנור שחומם על 170 מעלות לאפייה של 10-12 דקות.
  • נוסיף לגרנולה גם את כוס התוספות, נערבב ונכניס לעוד 5 דקות אפייה. נמתין לקירור מלא ונעביר לכלי אטום.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.