Go Back
צלי כתף חגיגי מושלם

צלי כתף חגיגי, מרשים ומושלם

מתכון נהדר לשולחן החג שיעשה לכולם את החיים טובים וטעימים!
ציון 4.22 על ידי 19 דירוגים
באדיבות: אריאלה גולדמן

המצרכים

  • 2 קילו צלי כתף טרי ( מס' 5 )
  • שמן זית (לפי הטעם)
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף פפריקה
  • 5 גרגירי פלפל אנגלי (שלם)
  • 2 עלי דפנה
  • ½ כפית קורנפלור
  • פטריות שמפניון/ערמונים קלופים (לפי הטעם)

למרינדה:

  • 2 כוסות יין אדום חצי יבש / או יין לבן / יין בטעם פירותי עדין / בירה לבנה
  • 1 בצל
  • 1 כרישה
  • 1 גזר
  • 1 שורש סלרי (חתוך גס)

אופן ההכנה

  • נשרה את נתח הבשר כ-4 שעות לפני הבישול.
  • נשים את היין ונוסיף לו את ירקות השורש החתוכים.
  • אחרי ההשריה נחמם סיר עם רבע כוס שמן זית.
  • ננגב את הנתח בנייר סופג, ונתבל במלח ופלפל  ונשחים מכל הצדדים, כדי שהבשר יקבל צריבה יפה. (חשוב לא על להבה גבוהה כדי שהשמן לא יישרף).
  • נוסיף את הנוזלים - נקפיד שהנתח יהיה מכוסה לפחות עד 1/3 גובהו ביין וציר (המים בהם מתבשל הבשר בהמשך) ביחס של 1:1.
  • אם צריכים להוסיף נוזלים, נוסיף מים, כדי שאחרי הצמצום של הרוטב הוא לא יצא רוטב מלוח.
  • נוסיף פנימה את הירקות ו-5 גרגירי פלפל אנגלי שלם עם 2 עלי דפנה.
  • נביא לרתיחה ואז ננמיך להבה ונבשל כ-3 וחצי שעות.
  • אחרי שנסיים בישול נפריד בין הבשר לציר. בכלי נפרד במקרר נאחסן את הבשר, ואת הציר  בכלי נפרד, את הירקות נשליך לפח.
  • יום למחרת נפרוס את נתח הבשר לפרוסות יפות.
  • את הציר ששמרנו בקירור נוציא ונביאו לרתיחה, ואז נערבב חצי כפית קורנפלור ב-3 כפות מים ונוסיף לרוטב המבעבע.
  • נצמצם את הרוטב ונתבל מלח, פלפל שחור, כפית כורכום, כף פפריקה.

הערות וטיפים

במקום צלי כתף אפשר להשתמש בכל נתח אחר שמתאים לבישול ארוך, כמו פילה מדומה (מס' 6) ואסאדו.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.