Go Back
קציצות בשר עם תפוחי אדמה

קציצות בשר עם תפוחי אדמה

כמה כיף לתת ביס בקציצות הטעימות האלה, אחת אחת הן נחטפות עד שהסיר מתרוקן. בתיאבון! 
ציון 4.58 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: אילנית כרבי

ציוד

מחבת גדולה לטיגון
נייר סופג

המצרכים

  • ½ קילו בשר טחון
  • 3 בצלים
  • תפוחי אדמה (כמה שאוהבים)
  • פטרוזליה (לפי הטעם)
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • ראס אל חנות (לפי הטעם)
  • זנגויל (מעט)
  • תבלין לשווארמה / מעורב (מוסיף טויסט מעניין וטעים ברמות)
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1 כף סילאן
  • כורכום (לפי הטעם)
  • תבלין למעורב (לפי הטעם)
  • 1 כף מרק עוף

אופן ההכנה

  • מערבבים הכל ונותנים לזה מנוחה של כחצי שעה.
  • לאחר מכן מטגנים בשמן עמוק ומניחים על נייר סופג.
  • בינתיים מרתיחים בסיר עם מים חמים תפוחי אדמה חצויים עם הקליפה עד להתרככות,  ולאחר מכן מסננים ומקררים.

לרוטב:

  • מטגנים 3  בצלים חתוכים לקוביות קטנות.
  • כשזה זהוב נוסיף כפית שום כתוש וכף סילאן, כורכום ותבלין למעורב, נערבב וננמיך את האש לאידוי הבצל.
  • לאחר מכן נוסיף את התפוחי אדמה, נערבב , ולאחר ואז נסדר את התפוחי אדמה כמו בתמונה.
  • לאמצע נכניס את הקציצות, נוסיף 2 כוסות מים רותחים עם כף מרק עוף ונשפוך מעל הקציצות (כדי שהסדר של התפוחי אדמה לא ייהרס).
  • נשפוך עם הכף את הרוטב על הקציצות.
  • נפזר פלפל שחור גרוס על הכל ומלח גס על התפוחי אדמה.
  • נבשל על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך.
  • 7 דקות אחרונות מעבירים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות טורבו ללא מכסה רק בשביל הצבע המהמם.
  • נפזר פטרוזיליה לקישוט ונגיש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.