Go Back
עוגת גבינה אפויה גבוהה כמו בקונדיטוריה, איך מכינים עוגת גבינה, מתכון לעוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אפויה גבוהה

אופים ללא תחתית מים – מהר ובקלי קלות, ומקבלים עוגה גבוהה ומרשימה מושלמת לחג!
ציון 4.42 על ידי 12 דירוגים
באדיבות: ליהי קרויץ

ציוד

מידה: כוס חד פעמית לשתייה קרה
תבנית גודל 26

המצרכים

לבצק:

  • 1 חבילה חמאה רכה (100 גרם )
  • ¼ כוס סוכר
  • מלח (קורט )
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½1 כוסות קמח (150 גרם)

למלית:

  • 2 חבילות גבינה לבנה 9% (500 גרם)
  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • ¼1 כוסות סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • מלח (קורט )
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 גרידת לימון (קטן)
  • 7 ביצים (מופרדות)
  • 1 כוס חלב
  • 3 כפות קורנפלור
  • 5 כפות קמח
  • ½ כוס אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה

  • לחמם תנור ל-160 מעלות

להכנת הבצק:

  • ללוש את מצרכי הבצק מלמעלה לבצק - ניתן לקרר ולרדד,או ישר לעבוד אתו עם כפות הידיים.
  • שמים בתחתית תבנית 26 ס"מ ולשטח עם הידיים בבסיס התבנית - לעובי אחיד.
  • לקרר כרבע שעה ולאפות בחום בינוני 160 מעלות כ-7-10 דקות עד הזהבה ולקרר.
  • לשמן בחמאה את דופן התבנית ולרפד מסביבה ברצועת נייר אפייה יותר גבוה מגובה התבנית. כמו שאני מראה בסרטון.

להכנת המלית:

  • לערבב ביחד את הגבינה לבנה, שמנת חמוצה, 1/4 כוסות סוכר, סוכר וניל, מלח, תמצית וניל, וגרידת לימון קטן.
  • להוסיף את 7 החלמונים ושוב לערבב.
  • מוסיפים חלב, קורנפלור, קמח, אינסטנט פודינג וניל ומערבבים במטריפה.
  • לשים את קערת המיקסר עם מקצף, לשים את החלבונים ולהקציף לקצף יציב אך לא נוקשה - קצף רך.
  • לערבב 2 כפות גדולות מהחלבונים המוקצפים לתערובת הגבינה - לשם יצירת השוואת מרקמים.
  • להוסיף את שאר החלבונים המוקצפים ולערבב בעטיפה-היטב לעיסה חלקה.
  • לשפוך את העיסה לתוך התבנית.
  • לקחת נייר כסף וליצור ממנו רצועה ארוכה בגודל קוטר ויותר מגובה הרינג לקפל אותה ל-4 (ראו בסרטון ההדרכה למטה) - כדי שהעוגה תישאר לבנה בצדדים.
  • לשים את רצועת נייר הכסף מסביב לרינג-כמו בסרטון.
  • לחמם תנור ל-200-250 מעלות, לאפות את העוגה כ-10 דקות או יותר עד שהגבינה מקבלת צבע זהוב יפה למעלה.
  • להוציא את העוגה החוצה ובעזרת סכין לעבור מסביב לקוטר העוגה כדי לשחרר את העוגה מהנייר, (או למי שאופה ברינג גבוה אז-לשחרר מסביב לדופן הרינג - ראה סרטון הסבר).
  • להוריד את חום התנור ל-150 מעלות, ולהמשיך אפייה של כ-שעה שעה ורבע. העוגה מוכנה כשהיא קפיצית למגע.
  • לקרר בחוץ ולשים במקרר לכמה שעות לייצוב ולהגיש.

הערות וטיפים

במהלך האפייה אם העוגה עולה יותר מידי מוציאים אותה החוצה מהתנור למנוחה של כ- 5 דקות, - היא קצת יורדת ואז מכניסים אותה להמשך אפייה- זה קורה כ-פעמיים שלוש שהעוגה עולה יותר מידי - אז מוציאים החוצה למנוחה של-5 דקות -לא לפחד לעוגה לא קורה דבר- המהלך הזה תורם שהעוגה לא תשקע לאחר האפייה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.