Go Back
חלה לשבת עם פסטו

חלה לשבת עם פסטו חלומי

חלה חגיגית ומשודרגת שקל להכין וכיף לזלול! מראה מהמם ומגרה שאף אחד לא יכול לעמוד בפניו
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: תיקי שילו

ציוד

תבנית: קוטר 36
מידה: כוס חד פעמי

המצרכים

  • 1 חלמון
  • ½ כפית מים
  • 1 כפית סילאן
  • פסטו (לפי הטעם)
  • שמן זית (לפי הטעם)

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות משפר אפיה
  • ½1 כפות מלח (בסוף הלישה)
  • ½ כוס שמן זית (חד פעמי קר)
  • 2 ביצים
  • 2-3 כוסות מים פושרים (כמה שניכנס לבצק גמיש ולא דביק )

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

  • ללוש ל-15 דקות.
  • להתפיח לבין שעה וחצי לשעתיים.
  • מוציאים הבצק, מחלקים ואז יש ולקלוע צמות.
  • נעשה התפחה שניה אחרי קליעה בין שעה לשעתיים
  • נחמם תנור על 200 מעלות.
  • נאפה על 180 מעלות אפייה רגילה עד השחמה

נמרח מעל:

  • חלמון מהול עם חצי כפית מים חצי כפית סילאן. (זה מה שעושה צבע מאוד יפה)
  • אחרי אפיה כשהחלה עדיין חמה למרוח בנדיבות פסטו עם שמן זית.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.