Go Back
תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה בתנור מעוכים ונימוחים

מתכון מושלם של תפוחי אדמה בתנור מעוכים ונימוחים בטירוף! והשוס - תפוחי אדמה קטנים בתנור לא דורשים קילוף וחיתוך. דקות אפייה והם ייצאו רכים וקריספיים בארומת שום משגעת
ציון 4.39 על ידי 13 דירוגים
באדיבות: צביה אורן

המצרכים

  • 1 שקית תפוחי אדמה קטנים שטופים היטב

לתיבול:

  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצות דק
  • שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה

  • מכניסים את תפוחי האדמה לסיר מים רותחים ומבשלים עד להתרככות (לא יותר מדי)
  • מוציאים מהסיר, מסננים ומנגבים. מועכים אותם באמצע עם כוס, או בכלי שמועכים בו פירה, אך לא למעוך חזק מדי.
  • שמים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מעסים היטב בשמן זית עד שהקליפה תמעך ורואים את הלבן של התפוח אדמה.
  • שוב מעסים בשמן זית עם השום והמלח ומפעילים את התנור על 200 מעלות. אופים עד להזהבה משני הצדדים. בסיום עם ההוצאה מהתנור מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.