Go Back
פשטידת בצל וגבינות

פשטידת בצל וגבינות קלה וטעימה

מתכון אולטימטיבי של פשטידת בצל וגבינות מהממת ביופייה, טעימה בטירוף וקלילה להכנה עם טעם מופלא של בצל מתקתק, גבינות רכות ונמסות ועשבי תיבול שמעצימים החוויה
ציון 4.29 על ידי 21 דירוגים
באדיבות: סתיו סעדון

המצרכים

  • 5 בצלים גדולים קצוצים
  • 5 ביצים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה/לבישול (250 מ"ל )
  • ¾ כוס קמח תופח
  • ½2 כפות קורנפלור
  • 100 גרם מוצרלה מגורדת
  • 100 גרם גבינת קשקבל מגורדת
  • 100 גרם בולגרית מפוררת
  • צרור עלי בזיליקום
  • ½ כפית אגוז מוסקט
  • 3-4 גבעולי טימין (רק העלים)
  • ½1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • אופציה - 50 גרם מוצרלה לפיזור מעל

אופן ההכנה

  • קוצצים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה קלה. מניחים בצד להתקרר.
  • בעזרת מטרפה מערבבים בקערה נפרדת את כל יתר המרכיבים עד לקבלת בלילה אחידה וללא גושי קמח.
  • מצרפים את הבצל הזהוב אל הקערה ומערבבים היטב.
  • משמנים תבנית פיירקס / אלומיניום עגולה היטב ושופכים את הבלילה פנימה.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכ-25 דקות או עד שהיא מזהיבה מספיק. ניתן להכניס קיסם למרכז הפשטידה ולבדוק שהוא יוצא יבש, כך נדע שהפשטידה אפויה מספיק
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.