Go Back
+ servings
גוזלמה מאפה תורכי עם גבינות ותרד

מתכון גוזלמה תרד וגבינה טורקי

גוזלמה - מאפה תורכי אורגינל עם תרד וגבינות. קל להכנה, וטעים כמו בתורכיה!
ציון 4.29 על ידי 21 דירוגים
כמות 25 יחידות
באדיבות: אילנה לוי
Advertisements

המצרכים

בצק:

  • ½ קילו קמח
  • 2 גביעי שמנת חמוצה (500 מ"ל)
  • 2 כפות שמן זית
  • ½ כפית מלח

מילוי:

  • 1 חבילה עלי תרד (שטופים וקצוצים)
  • גבינת פטה (150 גרם)
  • בינת חמד (100 גרם)
  • גבינה בולגרית (200 גרם)
  • גבינה צהובה (100 גרם)
Advertisements

אופן ההכנה

בצק:

  • ללוש את כל החומרים לבצק נעים ונוח לעבודה.
  • להניח בצד מכוסה.
  • לחלק את הבצק ל- 3 חלקים. לגלגל כל חלק לגליל ולחתוך עיגולים.

מילוי:

  • לגרד את כל הגבינות ולהוסיף אגוז מוסקט מגורד (לא חובה).
  • אפשר למלא בכל גבינה קשה שרוצים.

הרכבה:

  • על משטח משומן מעט לרדד כל עיגול, להניח ממילוי הגבינות ומעל להניח עלי תרד.
  • לסגור היטב בצביטות.
  • לחמם מחבת על אש בינונית.
  • לשמן מעט בכמה טיפות שמן ולטגן את הגוזלמה משני הצדדים עד שמקבל צבע זהוב שחום.
  • אין צורך לכסות את המחבת.
  • בערך 3 - 4 דקות מכל צד.
  • מידי פעם להוסיף למחבת כמה טיפות שמן.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.