נקרמל את הסוכר במחבת רחבה על אש גבוהה, תוך ערבוב בכף עץ.
הקרמל מוכן כשאין עוד גושים של סוכר, והצבע שלו הינו זהוב (זהירות, כשהקרמל חום זה אומר שהוא כבר נשרף).
במקביל מחממים את השמנת המתוקה עד לרתיחה (אפשר במיקרו).
כשהסוכר נהיה לקרמל זהוב ננמיך את האש ונשפוך פנימה את השמנת – בעדינות ובזהירות.
לבחוש עד שמתקבל רוטב טופי אחיד וחלק, וממשיכים לבשל על אש נמוכה מאוד 3-5 דקות.
נכבה את האש, נכניס את האגוזים ונערבב טוב טוב ומהר.
שופכים לקלתית האפויה חלקית, ומחזירים לתנור ל-20-25 דקות, עד שהמילוי מבעבע.