Go Back
פאי פיצוחים מקורמלים

 פאי פיצוחים מקורמלים מושחת וחגיגי

פאי פיצוחים עשיר, טעים ומיוחד להגשה באירועים ובחגים! מתכון קל באופן מפתיע!
ציון 4.28 על ידי 18 דירוגים
באדיבות: תהילה שלומוביץ

ציוד

תבנית: פאי 26 ס"מ

המצרכים

לבצק:

  • ½1 כוסות קמח
  • ½ חבילה מרגרינה (100 גרם )
  • מלח (קורט )
  • אבקת סוכר (50 גרם )
  • 1 ביצה (L)
  • 5 גרם אבקת אפייה

למילוי:

  • סוכר (250 גרם )
  • שמנת מתוקה (200 מ"ל)
  • אגוזים (300 גרם )

אופן ההכנה

  • מעבדים במעבד מזון את אבקת הסוכר והמרגרינה עד לקבלת תערובת קרמית.
  • נוסיף ביצה ומלח ובסוף את אבקת האפייה והקמח לבצק.
  • נאחד לכדור בצק בידיים ועוטפים בניילון נצמד. נצנן במקרר שעה-שעתיים, עד שהבצק נהיה קר וקשה.
  • נחמם תנור ל-180 מעלות.
  • נרדד את הבצק על נייר אפייה מקומח לעיגול גדול במעט מקוטר התבנית.
  • עכשיו להיעזר בנייר כדי להפוך את הבצק על התבנית. להסיר אז את הנייר ולהדק את הבצק לתחתית ולדפנות התבנית.
  • נדקור במזלג את הבצק למניעת התנפחות. נאפה כ-15 דקות, עד שהבצק רק מתחיל להזהיב - נוציא ונניח בצד.

להכנת המלית:

  • נקרמל את הסוכר במחבת רחבה על אש גבוהה, תוך ערבוב בכף עץ.
  • הקרמל מוכן כשאין עוד גושים של סוכר, והצבע שלו הינו זהוב (זהירות, כשהקרמל חום זה אומר שהוא כבר נשרף).
  • במקביל מחממים את השמנת המתוקה עד לרתיחה (אפשר במיקרו).
  • כשהסוכר נהיה לקרמל זהוב ננמיך את האש ונשפוך פנימה את השמנת – בעדינות ובזהירות.
  • לבחוש עד שמתקבל רוטב טופי אחיד וחלק, וממשיכים לבשל על אש נמוכה מאוד 3-5 דקות.
  • נכבה את האש, נכניס את האגוזים ונערבב טוב טוב ומהר.
  • שופכים לקלתית האפויה חלקית, ומחזירים לתנור ל-20-25 דקות, עד שהמילוי מבעבע.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.