Go Back
צלי בקר עם פטריות

צלי בקר עם פטריות: חגיגי וקל

מנה מהממת של צלי בקר עם פטריות וערמונים, סופר מושקעת אבל עם מעט השקעה, בטעם עסיסי של בשר כתף רך, פטריות וערמונים אדמתיים, ומרקם נמס בפה. מושלם לצד אורז, תפוחי אדמה ובטטה אפויים
ציון 4.17 על ידי 18 דירוגים
באדיבות: צביה אורן

המצרכים

  • ½1 קילו בשר כתף מספר 5 פרוס לפרוסות
  • 1 בצל גדול
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף אבקת מרק
  • ½ כפית פלפל שחור
  • כפית פפריקה אדומה
  • ½ כפית כפית כורכום
  • 1 קופסה פטריות
  • 1 חבילה ערמונים מוכנים

אופן ההכנה

  • שמים את פרוסות הבשר בקערה עם מעט שמן, מים ומלח עד שהכל נקי, מסננים ומכניסים לסיר לחץ עם מים עד גובה הבשר. מבשלים כ-45 דקות ומשחררים מהלחץ של הסיר.
  • בסיר אחר מטגנים בצל קצוץ עם 3 כפות שמן זית עד השחמה, ומוסיפים אבקת מרק, פלפל שחור, פפריקה אדומה וכורכום
  • מערבבים ומוסיפים את פרוסות הבשר וגם מים מהתבשיל בו התבשל הבשר עד גובה הבשר.
  • מוסיפים פטריות וערמונים, מערבבים בעדינות וממשיכים לבשל עד לריכוך מלא ושנשאר מעט רוטב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.