Go Back
במיה ברוטב עגבניות

תבשיל במיה ברוטב עגבניות מושלם

מתכון מנצח של תבשיל במיה ברוטב עגבניות מהמם וטיפ לבישול מושלם של הירק הבריא הזה, שמכיל שפע ויטמין C. מנה מעולה לכל השבוע, כתוספת משביעה לצד אורז לבן, פירה או גולש עסיסי
ציון 4.29 על ידי 14 דירוגים
באדיבות: צביה אורן

המצרכים

  • 1 שקית במיה (של סנפרוסט שטופה)
  • 4 שיני שום פרוסים לפרוסות דקות
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 4 כפות שמן זית
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה מתוקה אדומה
  • 1 כפית מלח הימלאיה וורוד
  • 4-5 כפות מיץ לימון טרי
  • ½1 כוסות מים רותחים
  • 1 קופסת רסק עגבניות איכותי (100 גרם)

אופן ההכנה

  • בסיר משחימים את שיני השום והבצל עם שמן זית עד להזהבה. חשוב להקפיד על זה, כי זה טיפ חשוב מאוד שמונע שהבמיה לא תקבל מרקם נזלתי. מערבבים, מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים ומוסיפים את רסק העגבניות ואת המים הרותחים ורק אז מוסיפים את הבמיה.
  • מערבבים בעדינות כדי שהבמיה תספוג את כל החומרים. מבשלים עד לרתיחה, מנמיכים את האש ומערבבים קלות עם כף עץ כדי לשמור שהבמיה תישאר יציבה ושלמה.
  • מבשלים עם מכסה במשך 30 דקות, מערבבים מדי פעם וממשיכים לבשל עד לאידוי וריכוך ועד שכל המים מתאדים ונשאר רוטב בלבד
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.