בסיר משחימים את שיני השום והבצל עם שמן זית עד להזהבה. חשוב להקפיד על זה, כי זה טיפ חשוב מאוד שמונע שהבמיה לא תקבל מרקם נזלתי. מערבבים, מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים ומוסיפים את רסק העגבניות ואת המים הרותחים ורק אז מוסיפים את הבמיה.
מערבבים בעדינות כדי שהבמיה תספוג את כל החומרים. מבשלים עד לרתיחה, מנמיכים את האש ומערבבים קלות עם כף עץ כדי לשמור שהבמיה תישאר יציבה ושלמה.
מבשלים עם מכסה במשך 30 דקות, מערבבים מדי פעם וממשיכים לבשל עד לאידוי וריכוך ועד שכל המים מתאדים ונשאר רוטב בלבד