Go Back
+ servings
רוגלך פרווה עסיסי ורך

רוגלך פרווה

רוגלך עסיסי רך בטירוף ובכלל לא יבש. והפעם מתכון פרווה!
ציון 4.69 על ידי 35 דירוגים
כמות 15 רוגלך
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס מדידה/חד פעמי לשתייה חמה

המצרכים

בצק:

  • 3 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 5 כפות סוכר
  • 1 ביצה
  • ¾ כוס מים
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כפית תמצית וניל

מילוי:

  • 5 כפות קקאו
  • 4 כפות שוקולית
  • כפית קינמון
  • 5 כפות סוכר
  • 7 כפות שמן

מריחה לפני אפייה:

  • ביצה עם כפית מים

מריחה אחרי אפייה:

  • 1 כוס סוכר
  • ¾ כוס מים

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר או בלישה ביד נשים את חומרי הבצק ונערבב.
  • נלוש עד שהבצק גמיש ורך, ואם צריך נוסיף מים בטיפות, בערך 8 דקות.
  • נפזר עם היד קצת קמח בדפנות הקערה ונרים את הבצק ונניח בקערה משומנת קלות.
  • נכסה לתפיחה של שעה וחצי.
  • מילוי
  • בקערה נערבב את חומרי המילוי לתערובת משחתית (לא על הגז) ונניח בצד.
  • נרדד את הבצק למרובע דק על משטח טיפה משומן.
  • נמרח על כל הבצק את המלית ונקפל לשניים.
  • נרדד שוב קצת למלבן כדי לדקק.
  • נחתוך משולשים ונגלגל מהחלק הרחב לשפיץ.
  • נניח בתבנית נכסה במגבת שעה.
  • נמרח ביצה עם כפית מים ונכניס לתנור 175 מעלות אפייה רגילה במשך 25 דקות.
  • נבריש שיוצא מהתנור במי סוכר (שמורכבים מכוס סוכר ושלשת רבע כוס מים).
  • לבשל עד רתיחה ואז עוד 5 דקות לקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.