Go Back
+ servings
חלה לשבת רכה ומפנקת

חלה לשבת רכה ופשוטה להכנה

 חלה לשבת מפנקת, רכה וטעימה במיוחד! מתכון מפורט שכל אחד יכול להכין!
ציון 4.34 על ידי 27 דירוגים
כמות 2 חלות גדולות
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

כוס מידה 240 מ"ל

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח רגיל / קמח לבן רב תכליתי
  • 1 שקית שמרים טריה / קוביה/או 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 ביצים (L)
  • 2 כוסות מים - ועוד רבע כוס מים (רבע כוס מוסיפים אך ורק אם הבצק יבש, כל קמח והספיחה שלו)
  • 6 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • נטורינה (100 גרם )

ציפוי:

  • 1 כפית נטורינה
  • שומשום
  • 1 ביצה

אופן ההכנה

  • נשים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר חוץ מהמלח ואז בעזרת וו לישה נלוש את הבצק.
  • את רבע כוס המים נשמור לראות אם הבצק צריך ואת זה נראה לפי הצמיגות והמרקם שלו.
  • כאשר נוצר גוש בצק מסביב לוו לישה זה הזמן להוסיף מלח.
  • אחרי הוספת המלח נבדוק את הבצק, אם הוא גמיש ונוח לעבודה אין צורך להוסיף במידה והוא קצת יבש נוסיף.
  • אחרי הוספת המים והמלח ניתן למיקסר ללוש את הבצק במשך 8 דקות ( זמן הלישה חשוב).
  • אחר כך נאסוף את הבצק עם כפות הידיים מתחתית הקערה, נשמן אותה, ונחזיר את הבצק פנימה ונלטף אותו במעט שמן.
  • נכסה עם ניילון נצמד, ונתפיח עד הכפלת נפח.
  • נעצב חלות על משטח עבודה מקומח.
  • נבריש בביצה עם כפית נטורינה מומסת זה טיפ מעולה לכך שהשומשום לא יפול מהבצק.
  • נסדר בתבנית עם נייר אפייה - עדיף כל חלה בתבנית נפרדת כי הן תופחות ממש.
  • נתפיח שוב עד הכפלת נפח.
  • נבריש שוב בביצה ממש בעדינות כדי לא לפגוע בתפיחה. נעטר בשומשום.
  • נאפה בתנור חם 180 מעלות - תוכנית טורבו עד הזהבה יפה.
  • נצנן היטב, נכניס אל שקית אטומה ונקפיא.
  • נפשיר בטמפרטורת החדר והחלות נשמרות רכות כמו ביום האפייה.

הערות וטיפים

מה שעושה את החלות רכות רכות זו הנטורינה או חמאה!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.