Go Back
דג אמנון בתנור

דג אמנון בתנור סופר חגיגי וקל

דג אמנון בתנור בהכנה קלילה יוצר מנה חגיגית וטעימה, בליווי תפוחי אדמה ודלעת ערמונים רכים, שפע עלים ירוקים עסיסיים ותיבול מהמם, שיציף את הבית בניחוחות משכרים ויקשט כל שולחן
ציון 4.41 על ידי 10 דירוגים
באדיבות: חיה ללונק

המצרכים

  • 2 תפוחי אדמה (קלופים וחתוכים לפרוסות)
  • 1 דלעת ערמונים חתוכה לעיגולים (מוציאים את הליבה)

לרוטב:

  • 7-9 שיני שום קלופות
  • פלפל חריף במידה ואוהבים
  • ¼ כוס שמן זית
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • צרור כוסברה קצוצה
  • לימון שלם סחוט
  • מלח
  • פלפל לפי הטעם
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית פלפל שאטה

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל200 מעלות. חורצים את הדג ל-3 חריצים. מניחים במרכז התבנית ומסדרים מסביב את כל הירקות.
  • מכינים את הרוטב עם כל התיבול - הלימון, הירוקים והשמן, מערבבים היטב ושופכים על כל התבנית. נעזרים בכפפה ומעסים היטב את הדג והירקות.
  • מעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עם כיסוי של נייר אפייה/נייר כסף. אחרי כ-40 דק פותחים את הדג ואופים לעוד 20 דק ללא כיסוי.

הערות וטיפים

  • המתכון מתאים לדג אחד שלם, ניתן להכפיל
  • ניתן להגיש את הדג כבר עם הכלי מראש ישירות לשולחן
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.