Go Back
עוף עם אפונה

עוף עם אפונה ותפוחי אדמה

קלאסה מהממת שלמנת עוף עם אפונה ותפוחי אדמה שתפנק אתכם בעושר אינסופי של עוף עסיסי, אפונה שובבה וקוביות תפוחי אדמה רכים רכים ומשביעים. הכנה סופר קלה, מנה סופר משביעה
ציון 4.50 על ידי 16 דירוגים
באדיבות: צביה אורן

המצרכים

  • 6 שוקי עוף (פולקה)
  • 1 שקית אפונה סנפרוסט
  • 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לריבועים
  • 1 כף אבקת מרק איכותית טבעית (מוסיפה טעם מיוחד)
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה אדומה
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ פלפל ירוק חריף
  • 3 כפות שמן
  • 1 כפית מלח ורוד הימלאיה (מלח יותר טבעי ואיכותי - לא חובה)
  • 1 בצל קצוץ לקוביות
  • 2 שיני שום חתוכות דק

אופן ההכנה

  • את הבצל הקצוץ מניחים בסיר עם שלוש כפות שמן זית עד להזהבה קלה, מוסיפים את השוקיים וצורבים אותם מכל צד.
  • מוסיפים את האפונה, תפוחי אדמה ואת כל התבלינים, מוסיפים 2 כוסות מים, מערבבים בעדינות, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד לריכוך ועד שכמעט כל המים מתאדים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.