אין כמו סלט חציל קלוי על הגז, שטעים ממש כמו על האש, טבעי, בריא וקליל ומצטיין בטעמים מעושנים עדינים ועשירים, בתיבול שמעצים את הטעם, ובניחוחות קלויים עמוקים ולימון מרענן!
ציון 4.58 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: צביה אורן
המצרכים
1חציל
1בצל קטן
1גמבה אדומה חתוכה לקוביות
מעט שמן זית כפית
מלח ולימון לפי הטעם
אופן ההכנה
קולים את החציל על הגז באופן הבא: שטפו אותו, נגבו והניחו על הכיריים. הדליקו אש גבוהה, ואל תפצעו או תדקרו את הקליפה. דאגו להשאיר את החציל שלם כך הוא יישאר בהיר ועם טעם נקי. במהלך הקלייה הופכים את החציל מדי פעם כדי שייקלה מכל הצדדים.הקלייה מסתיימת כאשר החציל חרוך לגמרי ונראה ממש מפוחם. אם תלחצו קלות עם מזלג, הוא אמור להימעך בקלות. וודאו כי אין חלקים שנותרו קשים, הסירו מהאש והניחו לקירור בצלחת
כעת חוצים ל-2 ומוציאים את התוכן של של החציל, שמים בקערה ומוסיפים בצל, קוביות גמבה (אפשר גם קלויות), שמן זית ומלח ולימון לפי הטעם.
מועכים עם מוט בלנדר ומצננים במקרר. אפשר לפזר גם קצת אגוזי מלך, מוסיף המון
הערות וטיפים
אפשר לעטוף את החציל בנייר כסף כפול, לסגור היטב ולהניח אותו על הגז. החציל מקבל טעם של חציל מעושן וטעים
אפשר לדקור את החציל בסכין, לעטוף בנייר אפייה ולהכניס למיקרו ל-8 דקות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.