Go Back
קציצות בשר עם ירקות בתנור

קציצות בשר עם ירקות בתנור

קציצות בשר עם ירקות בתנור. ארוחה מלאה ועשירה שכיף להכין וכיף לאכול!
ציון 4.75 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: אריאלה גולדמן

המצרכים

קציצה:

  • ½ קילו בשר צלעות/צוואר טרי טחון + השומן שלו
  • 1 בצל (מגורר)
  • 1 תפוח אדמה (מגורר)
  • 1 ביצה
  • 3 כפות פירורי לחם
  • שמן (מעט )
  • מים (מעט )
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
  • בהרט (לפי הטעם)

ירקות מסביב:

  • תפוחי אדמה (לפי גודל התבנית)
  • חציל (לפי גודל התבנית)
  • חצאי פלפל צ'ילי אדום טרי (לפי גודל התבנית)
  • פלחי פלפל ירוק טרי חריף (לפי גודל התבנית)

רוטב:

  • שמן זית (בנדיבות)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • מלח (קורט)
  • כורכום (לפי הטעם)
  • 1 חופן כוסברה קצוצה
  • שיני שום (לקצוץ)
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית אריסה פיקנטית
  • ½ כוס מים

אופן ההכנה

קציצות:

  • בקערה גדולה נלוש ביחד וניצור קציצות עגולות ושטוחות ממרכיבי הקציצה.

ירקות:

  • לפרוס את תפוחי האדמה פריסה בעובי בינוני, ולבשל חצי בישול בסיר עם מים רותחים, ונסנן.
  • נפרוס חציל לפרוסות בעובי בינוני ונטגן במחבת ( לא דקות מדי).

הרכבת התבשיל:

  • נכניס אל תוך תבנית פיירקס את מרכיבי הרוטב ומערבבים הכל יחד לאיחוד.
  • ניקח חציל - נצמיד אליו קציצה ,אז תפוח אדמה ואז עגבנייה.
  • בסדר הזה נמלא את כל התבנית שלנו ואז את  מה שנותר מהרוטב שבקערה למזוג פנימה.
  • לשלב הבא בסידור המאפה לסדר בדפנות הקערה חצאי פלפל צ'ילי אדום טרי ופלחי פלפל ירוק טרי חריף.
  • לעטוף את התבנית הייטב בנייר אלומיניום ונכניס לתנור על 180 מעלות עד שתפוחי האדמה רכים לחלוטין.
  • אחר כך נוריד את נייר האלומיניום ונמשיך עם האפייה עד שהמאפה מזהיב ומקבל צבע יפה.

הערות וטיפים

* כמות הירקות הנכונה היא תלויה בתבנית בה תבחרו להכין
* מי שלא אוהב חציל לא חייב, או שאפשר להשתמש בקישוא במקום.
* אם לא אוהבים חריף? אפשר לסדר פלחי פלפל אדום מתוק מסביב)
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.