Go Back
מגולגלות

מגולגלות תמרים ושלמות ונוסטלגיות

עוגיות מגולגלות תמרים כמו של פעם, פריכות וטעימות. מתכון כולל טיפים לבצק נוח לעבודה!
ציון 4.43 על ידי 35 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

מידה: בכוס מדידה או חד פעמי חם

המצרכים

  • ½3 כוסות קמח (חצי קילו)
  • ¼1 כפיות אבקת אפייה
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 חבילה חמאה/מחמאה רכה מאוד (200 גרם )
  • ½ כוס מיץ תפוזים
  • כוס שמן
  • למילוי: ממרח תמרים ((או כפית ריבה ונפזר קוקוס, או כפית נוטלה או שחר))

אופן ההכנה

  • בקערה נשים את חומרי הבצק.
  • נלוש בידיים לבצק רך ונעים.
  • נעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה לפחות.
  • נוציא את הבצק מהמקרר ונחלק אותו ל 3 חלקים.

הכנת הצורה:

  • מחלקים את הבצק ל-4 כדורים
  • נקמח נייר אפייה נגלגל כל חלק של בצק שעליו אנחנו עובדים בקמח ונרדד לעיגול דק.
  • נדאג שיהיה מקומח מתחת לבצק שלא יידבק.
  • נחתוך את העיגול למשולשים.
  • נשים בקצה כפית ממרח תמרים (או כפית ריבה ונפזר קוקוס, או כפית נוטלה או שחר)
  • נגלגל מהחלק הרחב של המשולש כלפי החלק הצר ונניח בתבנית עם נייר אפייה על צד התפר.
  • נאפה אפייה רגילה 175 מעלות בערך 15 דקות.
  • נוציא ונפזר אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.