Go Back
עוגת טריקולד חלומית

עוגת טריקולד חלומית, מנצחת ומענגת

עוגת טריקולד חלומית! מתכון קל לעוגה עשירה, איכותית, מפנקת ומרשימה!
ציון 4.39 על ידי 13 דירוגים
באדיבות: לירון מלכה

ציוד

תבנית קוטר 24

המצרכים

לבסיס:

  • ביסקוויטים שוקולד/אוראו טחון / בלילה של כדורי שוקולד / בראוניז אפוי - או כל מה שאוהבים (200 גרם - מרוסקים)
  • 1 חבילה חמאה מומסת (100 גרם )

למוס שוקולד מריר:

  • שמנת מתוקה (400 מ"ל )
  • 2 חפיסות שוקולד מריר (200 גרם )
  • ג'לטין (3 גרם - מומסים ב 15 גרם מים קרים מאוד)

למוס שוקולד חלב:

  • שמנת מתוקה (400 מ"ל )
  • 2 חבילות שוקולד חלב (200 גרם )
  • ג'לטין (4 גרם - מומסים ב 20 גרם מים קרים מאוד )

למוס שוקולד לבן:

  • שמנת מתוקה (400 מ"ל )
  • 2 חפיסות שוקולד לבן (200 גרם )
  • ג'לטין (5 גרם - מומסים ב 25 גרם מים קרים מאוד)

לגנאש:

  • ½1 חפיסות שוקולד מריר (150 גרם )
  • שמנת מתוקה (150 מ"ל)

אופן ההכנה

לבסיס:

  • מערבבים את הביסקוויטים עם החמאה מומסת ומשטחים ברינג.
  • -יש אפשרות לעשות עם תחתית של אוראו טחון / בלילה של כדורי שוקולד / בראוניז אפוי, או כל מה שאוהבים
  • בקערה קטנה להמיס ג'לטין עם מים ולהניח בצד לחצי שעה.
  • בקערה נוספת לשים 200 גרם שוקולד עם 200 מ"ל שמנת ולהמיס במיקרו בפולסים של חצי דקה ומערבבים.
  • כשהג'לטין מתקשה מכניסים למיקרו ל 10 שניות. ומעבירים לתערובת השוקולד החמה.
  • במיקסר מקציפים את יתרת השמנת (200 מ"ל) למרקם נפוח ואוורירי (כמו יוגורט קצת יציב).
  • מקפלים את תערובת השוקולד אל הקצפת עד לאיחוד מלא ושופכים לרינג.
  • חוזרים על הפעולה עם כל שכבות המוס, כשבין שכבה לשכבה מומלץ להקפיא את העוגה כ45 דקות.
  • לאחר השכבה האחרונה מכניסים למקפיא ל4 שעות עד לילה.

לגנאש:

  • להמיס 150 גרם שוקולד מריר יחד עם 150 גרם שמנת מתוקה, ושופכים על העוגה הקפואה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.