Go Back
3 סלטים מרעננים וחגיגיים בול לתקופת החגים

3 סלטים לשבת מרעננים וחגיגיים

3 סלטים מרעננים וחגיגיים שחובה להכין במיוחד בחגים! קלים להכנה ומרשימים!
ציון 4.38 על ידי 45 דירוגים
באדיבות: רויק נויפור

המצרכים

סלט סלרי ופיצוחים:

  • 1 סלרי שלם (כולל עלים וגבעולים - קצוץ דק-דק)
  • חמוציות (לפי הטעם)
  • פיצוחים (גרעיני חמניה, שקדים, סומסום, אגוזי מלך וכל מה שמתחשק לכם)

לרוטב:

  • ¼ כוס סוכר חום
  • ¼ כוס סילאן
  • ¼ כוס סויה
  • מיץ לימון (מלימון אחד)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)

סלט כרוב סיני עם פקאנים:

  • ½ כרוב (חתוך דק דק לרצועות)
  • 1 גזר (חתוך לסרטים על ידי קולפן)
  • 1 חבילה פקאן סיני (שבור - 100 גרם)
  • ¼ כוס שמן זית
  • ¼ כוס רוטב סויה
  • 2 כפיות סוכר חום

סלט עלי בייבי גרנד סמית:

  • 1 חבילה עלי ארוגולה/עלי בייבי
  • 1 תפוח עץ (מתוק - קלוף וחתוך דק דק)
  • גרגירים מחצי רימון
  • 1 חבילה נבטי חמניות ( קלויים קלות)

לרוטב:

  • 2 כפות דבש
  • ½ כוס שמן זית
  • ½1 כפות חומץ בלסמי
  • מלח (קורט)
  • פלפל לבן (לפי הטעם)

אופן ההכנה

סלט סלרי מרענן:

  • ניקח ונערבב יחד את הסלרי והחמוציות.
  • נקלה את כל הפיצוחים על מחבת כבדה למשך דקה ואז נוסיף לסלרי
  • נשקשק בתוך צנצנת את כל חומרי הרוטב ואז נשפוך לפני הגשה

סלט כרוב סיני עם פקאנים:

  • נשים בקערה את הכרוב והגזר.
  • נשקשק בצנצנת שמן זית, סויה וסוכר.
  • נשפוך מעל הגזר והכרוב ואז נוסיף פקאן, נערבב ונגיש.
  • אפשרי גם להכין את הירקות מבעוד מועד, ולשמור את הרוטב בצנצנת ואז נשפוך לפני הגשה.

סלט עלי בייבי גרנד סמית:

  • נערבב את הדבש והחומץ, ונוסיף להם בהדרגה את שמן הזית, נתבל עם מלח ופלפל.
  • נערבב את עלים עם חלק מהרוטב כדי לקבל ציפוי יפה של העלים.
  • נפזר מעט נבטי חמניות, גרגרי רימונים ונסדר את תפוחי העץ מלמעלה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.